Stále čekáme na to, co Sony vydá pro PlayStation 5 (a případně PS4) ve druhé polovině letošního roku. Tak nějak víme, že do konce roku chce společnost hráčům přinést očekávaný God of War Ragnarök, ale to nebude vše, ne?

Už nějakou dobu se hodně mluví o remaku akčního thrilleru The Last of Us, který má dle spekulací využít výkon PS5. Nemá tedy jít o remaster s jednoduchým vylepšením rozlišení, snímkové frekvence a textur. Místo toho mají v Naughty Dog první dobrodružství Joela a Ellie stavět na enginu z The Last of Us: Part 2, takže má dojít na posun nejen z pohledu grafiky, ale také několika dalších věcí.

Vydání remaku The Last of Us v letošním roce nyní mohl naznačit Robert Morrison. Animátor z PlayStation týmu Visual Arts tvrdí, že od PlayStationu má letos vyjít nějaká pecka, přičemž narážel na to, že jde o neoznámený projekt, na němž se podílí. Nemá přitom jít o pokračování God of War.

Morrison na tomhle projektu pracuje téměř pět let, což je poněkud divné, když se do Sony vrátil až v minulém roce. Je tedy možné, že spíše mluví všeobecně o hře, na které se potichu pracuje pět let.

Ještě je zajímavá jedna věc, Morrison dříve několikrát přiznal, že původní The Last of Us je jeho nejoblíbenější hrou. Tak uvidíme, minimálně by se remake skvěle hodil k plánovanému seriálu od HBO.

Připomeňme informace od agentury Bloomberg. Ta loni v dubnu informovala, že se pracuje na remaku The Last of Us z roku 2013. Tvrdila, že projekt byl původně ve vývoji v PlayStation studiu Visual Arts Service Group, ale poté se ho ujali v Naughty Dog a předchozí tým slouží jen jako podpůrný.