Stále čekáme na informace o tom, jaké hry plánuje Sony vydat v příštích měsících. Jedinou potvrzenou hrou je očekávaná akční adventura God of War Ragnarök, která má dorazit pro PS5 a PS4 do konce letošního roku. A podle nejnovějších zpráv má jít o poslední významný titul, který vyjde na předešlou generaci konzolí.

Sony dokonce měla zrušit PS4 porty her Demon's Souls, Ratchet & Clank Rift Apart a Deathloop a směřovat své týmy v rámci PlayStation Studios k plnohodnotné podpoře PlayStationu 5 od roku 2023, stejně tak k větší podpoře PC.

God of War Ragnarök má být labutí písní PlayStationu 4. Pokračování severského dobrodružství Krata a jeho syna má přinést úžasný zážitek na PS4 a PS4 Pro. Hru si mají majitelé užít v dynamickém rozlišení 1080p na PS4. Na výkonnější PS4 Pro má být na výběr 1080p s odemčenou snímkovou frekvencí (až 60 snímků) nebo v režimu 4K při 30 snímcích. Na PS5 budou pravděpodobně tři grafické režimy: 4K při 30 snímcích s ray tracingem, 4K při 60 snímcích bez ray tracingu a 1440p při 60 snímcích.

Pro PlayStation 4 to ale nemá být úplný konec. Nové hry od Sony si budou moci majitelé staré konzole zahrát prostřednictvím streamování. Tato možnost bude údajně součástí nejdražší úrovně předplatného PS Plus. Když už jsme u toho, tak Sony má v současné době vyjednávat se všemi společnostmi, aby zařadily své hry do nové verze PS Plus. Mimo jiné se měla podařit dohoda s Microsoftem ohledně Deathloopu.

NA PC MÍŘÍ DALŠÍ VELKÉ TITULY PLAYSTATIONU

Podle zdroje se má Sony snažit vydávat své hry na počítače rychleji. Příznivci hraní na PC se mají dočkat her God of War Ragnarök, Ratchet & Clank Rift Apart, Demon's Souls, Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, Ghost of Tsushima a dalších.

Poté bude Sony své hry na PC vydávat během několika měsíců až jednoho roku od původního vydání, překvapuje zdroj na Redditu. Ten vůbec nezmiňuje The Last of Us a The Last of Us: Part 2 na PC. Tady podrobnosti:

- Guerrilla Games se postará o port Horizon: Forbidden West na PC.

- Iron Galaxy pracují na PC portu Uncharted (neuvádí se, zda má na mysli Uncharted 1 až 3, nebo Uncharted 4 a Lost Legacy). Oficiálně víme, že tenhle tým chystá Uncharted Legacy of Thieves Collection, tedy remastery čtyřky a Lost Legacy.

- Na PC portech Ratchet & Clank z roku 2016 a Rift Apart pro PC pracují Blind Squirrel Games a Jetpack Interactive. Jetpack Interactive již dříve portovali hru Orcs Must Die! Unchained na PS4 a vytvořili také dobře přijatý PC port God of War, zatímco Blind Squirrel jsou známí díky PC portu Sunset Overdrive, spolu s BioShock: The Collection a Mass Effect: Legendary Edition.

- Polyphony Digital mají na starost port Gran Turisma 7 na PC.

- Bluepoint portují Demon’s Souls remake na PC. Ti vytvořili PS5 verzi.

- Nixxes Software už delší dobu pracují na portování Ghost of Tsushima a DLC na PC, takže může jít o nejbližší dosud neoznámenou PC verzi. Toto studio se specializuje na portování her na více platforem a v loňském roce ho koupila Sony.

- Jetpack Interactive a Blind Squirrel Games mají později spolupracovat také na PC portu God of War Ragnarök, nyní se ale soustředí na Ratchet and Clank.

Všechny informace přinesl důvěryhodný insider u/rockagent, jenž má za sebou několik významných úniků informaci, mimo jiné přinesl v předstihu seznam nepřátel v Elden Ringu.