Aktualizace: Radek Grabowski, který má v CD Projektu RED na starost PR, popřel spekulace o patchi 1. 5. a obsahu prvního placeného DLC pro Cyberpunk 2077. O zprávě z nedůvěryhodného 4chanu jsme vás informovali dnes dopoledne. Grabowski vše označil za čistý výmysl.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Už je to doba, co vyšel poslední patch pro Cyberpunk 2077. V CD Projektu RED si od zveřejňování aktualizací dali delší pauzu, aby se plně věnovali nadcházejícímu patchi 1.5, jenž je zároveň next-gen vylepšením. Oficiálně má vyjít během prvního čtvrtletí tohoto roku. Co ale od něj můžeme očekávat?

Pesimisté očekávají akorát vylepšení grafiky, přidání efektů a využití výkonu PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. To by mělo zajistit, že na konzolích nové generace bude nejspíš hra vypadat stejně jako na PC při vysokém grafickém nastavení.

Pak jsou tady nepodložené spekulace. Během víkendu se jedna taková objevila na nechvalně známém serveru 4chan. Co tvrdí?

- Next-gen/patch 1.5 bude považován za soft relaunch hry. Titul bude přejmenován na Cyberpunk 2077: Samurai Edition.

- CD Projekt RED kolem února uspořádá velký livestream, kde odhalí patch, anime a první placené rozšíření.

- Nové funkce patche: Holičství, garáž, vylepšená umělá inteligence, systém transmogů, kompletní rebalancování systému kořisti a nové uživatelské rozhraní.

- Přibaleno bude slíbené bezplatné DLC, obsáhne 4 nové zbraně, New Game Plus režim nebo přizpůsobení bytu.

- Tuny drobností, jako je Judy a Panam, které vám v průběhu hry pošlou více textových zpráv.

- První placené rozšíření se odehrává v Pacifice. Tato oblast je údajně takzvanou bojovou zónou, může se v ní procházet a plni úkoly. Velkou inspirací měla být hra S.T.A.L.K.E.R.

- V bojové zóně bojují dva nové gangy: Bazos (násilničtí psychopatičtí klauni s úchylným smyslem pro humor) a Slaughterhouse (násilničtí psychopatičtí fašisté).

- Cyberpunk má obdržet vlastní minihru po vzoru Gwentu ze Zaklínače. Spočívat má v cestování do kyberprostoru a ovládání a sbírání příšer, které můžete posílat do bitev ve stylu JRPG. Přítomen má být také multiplayer.

- Jedna z příšer vypadá jako smrtka, další, kterou zdroj viděl, vypadá jako oni.

- Anime Cyberpunk 2077: Edgerunners má vypadat naprosto šíleně. Krásné 2D animace, které údajně připomínají Akiru.

- Další placené rozšíření je v rané fázi plánování, ale vyjít má pouze v případě, že první rozšíření bude mít úspěch. Před vydáním Cyberpunku 2077 studio slibovalo tři placené expanze.

Mějte na paměti, že informace pocházejí z 4chanu. Toto fórum je bráno jako žumpa, kde se nachází šílené spekulace, které jsou často vyvráceny. Občas tam ale začnou neoficiální informace, které se časem potvrdí.