Každý z nás nejspíše někdy hrál proti cheaterovi nebo si dokonce cheatování vyzkoušel sám. Ve hrách jako například CS:GO je snad už pravidlem, že ve hře narazíte na nějakého toho podvodníka. Používání cheatů je však něco úplně jiného než jejich vytváření. Lidé, kteří je vytvářeli, byli v minulosti ohroženi maximálně smazáním stránky, kde se prodávalinebo zabanováním herního účtu. V dnešní době však některé společnosti berou cheatování mnohem vážněji. Jeden z extrémních případů se odehrál teprve nedávno, když byli čínští tvůrci cheatů pro PUBG obviněni a pokutováni částkou 6 milionů dolarů.

Program, jenž tvůrci prodávali, však neposkytoval pouze výhodu ve hře. Stahoval také informace z počítačů, na nichž byl nainstalován. Měl do nich také vkládat viry, které později umožňovali jednodušší přístup do jejich systému.

Poslední dobou můžeme vidět mnohem více obdobných zákroků. Často to nebývá proto, aby společnosti vydělaly peníze, ale aby odradily ostatní cheatery a udržely si tak svoji komunitu. Jaký je na toto váš názor?