Znojemské studio Attu Games, které vytvořilo plošinovku Feudal Alloy, přináší první trailer ze své průzkumné adventury Scarlet Deer Inn. Očekávat máme emotivní příběh, zajímavé postavy, temné podzemí plné příšer a prostředí inspirované slovanským folklórem. Jediné, co nás ochrání před jistou smrtí, je pochodeň.

Zajímavé je, že všechny snímky postav jsou skutečně vyšívané a lidová hudba inspirovaná středověkem je hraná na tradičních nástrojích.

Co se příběhu týče, zaměřuje se na Elišku, matku dvou dětí, jež není nijak zvlášť výjimečná, ani se o ní nepíšou hrdinské eposy. Nečekaná tragédie ji donutí prozkoumat místa plná neobvyklých a zajímavých, ale i temných a děsivých událostí.

„Attu Games je manželský pár z České republiky. Všechno se snažíme dělat sami. Od malování, animace a psaní příběhu, až po programování, hudbu a samotné vydávání našich her. Scarlet Deer Inn je inspirovaná úžasnými filmy studia Ghibli, fantastickým světem herního Zaklínače, středověkou Evropou a slovanským folklórem,“ uvádí dvojice na Steamu.

Scarlet Deer Inn je ve vývoji pro PC a Nintendo Switch. Počítat můžeme s českými titulky. Datum vydání oznámeno nebylo.