Oznámení dlouho očekávaného PC portu kultovního westernu Red Dead Redemption a expanze Undead Nightmare vzbudilo napříč hráčskou obcí vlny radosti. Ty byly však zčásti utlumeny zjištěním, že se společnost Rockstar Games neobtěžovala prozradit, co za verzi pro osobní počítače bude chtít. I když jde o toužebně vyhlíženou záležitost, přece jen se jedná o graficky mírně vylepšený port 14 let staré hry a o něco mladšího DLC, ze kterého byl navíc odstraněn dříve populární multiplayerový režim.

Spekulace o cenovce byly různé, nakonec se ale žádné překvapení nekoná. Bohužel. Pokud jste doufali, že Rockstar zkusí nalákat PC hráče příznivější cenovou politikou, tak si nechte zajít chuť, jelikož na Steamu se dnes v tichosti objevila cenovka 49,99 eur.

Pro ty, kteří raději nakupují přímo u zdroje, je k dispozici také předobjednávka v obchodě Rockstar Games Launcheru. A i když je launcher Rockstaru v mnoha směrech nedotažený a chudokrevný, jeho tvůrcům slouží ke cti, že jsou v něm ceny uváděny v českých korunách. Takže pokud vám 50 eur nic neříká, částce 1189 Kč určitě porozumí každý. Za stejnou cenu se mimochodem oficiálně prodává loňský port pro PS4 a Switch.

Zde mi prosím dovolte malou osobní poznámku - o mnoha věcech se vždycky rád rozepíšu, ale tentokrát mi nějak došla vhodná slova. Kdyby aspoň v Rockstaru zachovali multiplayer a za tu cenu nabídli opravdu kompletní, původní zážitek...

Red Dead Redemption vychází ve verzi pro PC (Steam, Epic Games Store, Rockstar Games Launcher) 29. října/októbra 2024.