Předělávky starých dílů hororové série Resident Evil do moderní podoby jsou úspěšné. Hráči i novináři jsou s remaky druhého, třetího a čtvrtého dílu spokojeni, prodeje rostou, a tak není divu, že Capcom bude v této strategii pokračovat.

Na akci PlayStation Partner Awards 2023 v Singapuru to japonské mutaci IGN potvrdil sám Yasuhiro Anpo, režisér remaku Resident Evil 4. Už ale neprozradil, které díly budou vylepšeny.

„Ano,“ odpověděl Anpo na otázku, zda chce Capcom pokračovat v tvorbě remaků Resident Evil. „Zatím jsme vydali tři remaky a všechny byly velmi dobře přijaty,“ přidal a rozpovídal se o tom, jak je nadšen, že si tyhle staré hry mohou zahrát současní hráči. „Chceme pokračovat ve vytváření dalších,“ dodal.

Pokud bude Capcom postupovat chronologicky, tak další na řadě je Resident Evil 5. Jak ale víme, tak spousta fanoušků si přeje Resident Evil Code: Veronica. Capcom se dokonce nedávno ptal fanoušků, jaký díl by chtěli jako další v moderní podobě. Code: Veronica je důležitou součástí příběhu hlavních hrdinů; Claire, Chrise a Weskera. Nebo může japonská společnost překvapit a udělat remake jedničky, která sice obdržela remake v roce 2002, ale proč by nemohla být vylepšena ještě jednou. Navíc v roce 2026 bude Resident Evil slavit 30. výročí.

Pojďme si to ještě shrnout. Resident Evil 2 remake vyšel v lednu 2019 a prodalo se ho 13,1 milionu kusů. V dubnu 2020 následoval Resident Evil 3 remake, který má na kontě 8 milionů kopií. Letos v březnu vyšel Resident Evil 4 remake a stal se nejrychleji prodávaným dílem série. Povedlo se mu rychle prodat 5 milionů kusů.

RESIDENT EVIL 4 VE VR

Hráči Resident Evil 4 remaku s PlayStation VR2 se brzy mohou těšit na mód pro virtuální realitu. Dorazí 8. 12. společně s bezplatnou VR demoverzí, kterou najdete v PlayStation Store.

Režim VR hry Resident Evil 4 podporuje celou hlavní příběhovou kampaň a přináší další úroveň vtažení do strastiplné záchranné mise Leona S. Kennedyho. Zážitek umožňuje hráčům vidět děsivý svět přímo Leonovýma očima a nasát jeho okolí díky 4K HDR zobrazení PlayStation VR2. Režim Resident Evil 4 VR dále umocňuje atmosféru díky 3D zvuku, takže hráči uslyší hrozby číhající za každým rohem.

Resident Evil 4 VR Mode obsahuje také režim Střelnice, který poskytuje tréninkový prostor, jenž hráčům pomáhá zdokonalit jejich bojové dovednosti tím, že si vyzkouší mechaniku míření, střelby a nabíjení jednotlivých zbraní.