Studio Sledgehammer Games věří příběhu Call of Duty Vanguard natolik, že od samotného začátku se počítá s trilogií. Na newyorském Comic Conu to prozradila scenáristka Sam Maggs, která se podílela také na Ratchet & Clank: Rift Apart.

Maggs během panelu na newyorském Comic Conu uvedla, že všichni do toho šli s tím, aby vytvořili ikonické postavy Call of Duty. „Když se podíváte na hry jako Halo, vybaví se vám Master Chief, ale v CoD nikdo tak nevyčnívá,“ uvedla.

„Přemýšleli jsme, jaké by mohly být výrazné postavy v Call of Duty, protože chceme vytvořit Vanguard 2 a Vanguard 3, další dva příběhy s těmito postavami,“ překvapila všechny přítomné s tím, že jde o exkluzivitu pro Comic Con. Nikde jinde tato informace dosud nezazněla.

Pokud je tohle skutečně plán Activisionu, tak Vanguard 2 vyjde zřejmě v roce 2024.

Příběh Call of Duty Vanguard nám byl blíže představen před dvěma dny ve dvě a půl minuty dlouhém traileru. Vezme nás do alternativní historie druhé světové války. Čtyři hlavní hrdinové ze speciální jednotky Task Force One musí zničit tajemný projekt Fénix, jehož cílem je zajistit kontinuitu vlády a stabilitu moci po Hitlerově smrti. Nacistickým vojskům nyní velí Heinrich Freisinger z gestapa. Úkolem Task Force One je ho odstranit.

Call of Duty: Vanguard se kromě akčních přestřelek zaměří i na stealth.

Svůj příběh bude mít také Zombies mód, na němž pracuje studio Treyarch. Ten navazuje na dějovou linii Dark Aether z Black Ops Cold War a podle všeho obsáhne démony. Více se o něm máme dozvědět už zítra, 14. 10. 2021, v 17:00 našeho času.

NULOVÁ TOLERANCE K PODVODŮM

V souvislosti s blížícím se datem vydání se na Twitteru objevilo prohlášení směřující k poctivým hráčům. Těm vývojáři slibují nulovou toleranci pro podvodníky. Brzy (zřejmě dnes večer) máme zjistit, co přesně tím myslí.

„Podvádějí kazí zábavu všem zúčastněným. Nikdo nemá rád podvodníky. Naším cílem je zajistit dobrou a spravedlivou hru: pro vývojáře, fanoušky, a především hráče Call of Duty na celém světě,“ napsali tvůrci na sociální síť.

Jak víme, studia pod záštitou Activisionu chystají novou technologii, která má cheatování zabránit. Novinka se má objevit společně s listopadovým vydáním Call of Duty Vanguard a dostane se i do bezplatné battle royale akce Call of Duty Warzone.

Call of Duty: Vanguard vychází 5. 11. 2021 pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.