V době, kdy bude Activision Blizzard s největší pravděpodobností už patřit Microsoftu, bude mít na konzolích PlayStationu časovou exkluzivitu beta Call of Duty: Modern Warfare 3.

Smlouva mezi Sony a Activisionem je nadále platná, což dokládá reklama arabské pobočky Sony, která láká hráče na to, že si na PS5 a PS4 zahrají demo jako první. Demem je pravděpodobně myšlena veřejná beta. Ta má být na PlayStationu pět dnů před jakoukoli jinou platformou.

Stejná byla situace u předchozího dílu. Dá se očekávat, že beta bude nejprve dostupná pro předobjednávky na PlayStationu. Další víkend bude veřejná pro PlayStation a uzavřena pro další platformy. A třetí víkend veřejná pro všechny. Alespoň takto to avizoval insider Tom Henderson ještě před představením hry.

Reklama také potvrdila vydání Modern Warfare 3 na starou generaci konzolí. Kvůli chybějícímu údaji o Xboxu One v Xbox Store se hojně spekulovalo, že hra tuto platformu vynechá.

Activision nedávno potvrdil, že hráči budou moci přenést obrovské množství dříve získaného obsahu z Modern Warfare 2 do Modern Warfare 3. Přenést má být možné například zbraně a kosmetický obsah, včetně balíčků operátorů a dalších odměn. To stále více potvrzuje, že letošní díl měl být původně jen dodatečný obsah, ale Activision z něj nakonec udělal hru za plnou cenu.

Už dříve to tvrdil Henderson a teď má i důkazy. Ve spolupráci s PlayStationSize se Henderson dostal do kódu letošního Call of Duty. Ten se příliš neliší od svých předchůdců. Navíc kód bety používá stejné ID jako Modern Warfare 2. Totožný kód má také naznačovat, že se Modern Warfare 2 změní na Call of Duty Hub, který nabídne MW2, MW3 a Warzone v jednom menu.

Call of Duty: Modern Warfare 3 má být plně odhaleno 17. 8. ve Warzone. Hra vyjde 10. 11. tohoto roku. Zatím se můžete podívat na první záběry ze singleplayerové kampaně.