V pondělí přišla velká novina o přesunu PC verze Metro Exodus na platformu Epic Games Stores, čímž například Steam byl vyšachován ze hry. Předobjednávky na Steamu budou hráčům dodány, včetně dodatečného obsahu, avšak již není možné zde Metro Exodus zakoupit. Exkluzivita pro Epic Games Stores je sice časově omezená na jeden rok, i tak se ale jedná o rozporuplný krok, který Valve označilo za neférový vůči hráčům.

Celkově se zdá, že budoucnost PC verzí této značky je nejistá. Jak jeden z vývojářů studia 4A Games na fóru Gameru napsal, jestliže prodeje PC verze nebudou silné, v budoucnu by se série mohla stát čistě konzolovou záležitostí. Metro Exodus sice bude pod křídly DRM ochrany Denuvo, ale její účinnost je poslední dobou minimálně diskutabilní - něco bylo prolomeno v řádech dnů, něco až po pár měsících. 

Slova vývojáře s přezdívkou "scynet" je potřeba brát s patřičnou obezřetností, protože se jedná o názor jednoho vývojáře, a ne celé společnosti (doufáme), a tak zatím není potřeba zbytečně plašit. O těchto krocích rozhodne zejména vydavatel, jak se mu to finančně vyplatí. 

Každopádně scynet ještě uvedl, že studio právě dokončuje poslední krůčky k tomu, aby PC verze Metro Exodus byla dodělána. Hra vychází 15. února.