Je protipirátská ochrana her přežitek, nebo věc, která má stále svůj význam? Vyjádřete se k tomuto tématu v komentářích. Odpověď je totiž nejasná, neboť jsou studia propagující ochranu, a studia, která ji bojkotují. Takové Metro Exodus bude chráněno současnou jedničkou DRM ochran, Denuvem, a jeho přítomnost hráče zrovna netěší. Steam stránka hry byla obohacena příspěvky lidí, kteří žádají Deep Silver a 4A Games, aby situaci přehodnotily. 

Deep Silver se vyjádřil tak, že přítomnost Denuva je potřebná. Jedná se o politiku společnosti, čímž se stává odpověď jasnou: Denuvo nebude z Metro Exodus jen tak odstraněno. Jaké budou následovat kroky za předpokladu, že bude ochrana prolomena (Denuvo už není tím, čím bývalo zprvu), je těžké odhadovat. Obecně DRM ochrany mají zabránit hru prolomit v prvních dnech prodeje, kdy studia a vydavatelství při prolomení ztrácí nejvíce peněz. 

Deep Silver nicméně dodal, že společně s vývojáři pracují tak, aby Denuvo nenarušilo požitek z hraní. Zda-li mají pravdu, zjistíme 15. února.