Dobré zprávy z CD Projektu. Polská společnost ujistila své akcionáře, že vše jde podle plánu. Tím myslí zejména nadcházející projekt s kódovým označením Polaris, pod kterým se skrývá nový Zaklínač. Ten se blíží ke konci předprodukční fáze a brzy vstoupí do plnohodnotného vývoje.

„Práce na Polarisu pokračují,“ uvedl v prohlášení generální ředitel CD Projektu Michał Nowakowski. „Jeho vývojový tým se blíží k významnému milníku, který bude znamenat konec předprodukční fáze,“ potvrdil dobré zprávy.

V CD Projektu RED také stabilně pokračují práce na ohlášených i neohlášených projektech. Mezitím nové bostonské studio firmy připravuje základy pro projekt Orion, tedy pro pokračování Cyberpunku 2077.

Jak můžeme vidět v rozdělení zaměstnanců, tak na novém Zaklínači pracuje 410 ze 639 zaměstnanců CD Projektu RED. 60 se jich věnuje novému Cyberpunku. Dalších 42 má na starost projekt Sirius. To je inovativní hra ze světa Zaklínače od bostonské studio The Molasses Flood, jež CD Projekt RED koupil koncem roku 2021 (má 29 zaměstnanců). Vše uzavírá projekt Hadar (úplně nová značka) s 20 lidmi. Takto malý počet není neobvyklý ve fázích konceptu. Jen 8 dalších zaměstnanců se věnuje jiným projektům.

CD Projekt RED už dlouho cílí na to, aby v letošním roce začal plnohodnotný vývoj začátku nové zaklínačské trilogie. Takže můžeme čekat, že právě nový Zaklínač bude hrou, co vyjde jako první. Očekává se zhruba za dva roky. Někdy potom by měl vyjít The Witcher Remake od Fool's Theory, předělávka prvního dobrodružství Geralta z Rivie poběží na Unreal Enginu 5. Tenhle moderní engine od Epic Games si CD Projekt RED vybral i pro nové díly Zaklínače a Cyberpunku. V budoucnu by rád CD Projekt RED pracoval na dvou velkých projektech současně. Z toho důvodu v Bostonu buduje úplně nové studio.

Z finančního hlediska měl CD Projekt za poslední čtvrtletí tržby 110 milionů dolarů a zisk 44 milionů dolarů. V prvním případě jde o meziroční nárůst o 31 %, respektive 88 %. Tady pomáhá GOG (133 zaměstnanců) a prodeje starších her, zejména Cyberpunku 2077 a Zaklínače 3.