V noci proběhla patnáctiminutová prezentace věnovaná Dead Island 2. Z nadcházející zombie akce jsme viděli zejména čtyřminutový gameplay trailer se spoustou krve, zbraní a bojů proti různým typům zombíků (najdete ho úplně nahoře). Vývojáři se snaží poukázat na kreativní řešení, kdy můžete odpálit náklaďák s hořlavou látkou nebo hodit elektrické zařízení do bazénu, kde jsou nepřátele.

S tím souvisí využívání nejrůznějších zbraní a jejich postupné vylepšování. A když půjde opravdu do tuhých, bude se hodit schopnost zešílení, kdy zmasakrujete zombíky holýma rukama. Dalo by se to považovat za spoiler, ale tvůrci chtějí, abyste to věděli. Budete nakaženi a máte možnost se na krátkou dobu proměnit v zombíka a posílit své bojové dovednosti.

Jinak budete mít k dispozici širokou škálu zbraní, od kladiv, nožů, pistolí, brokovnic až po zbraně, které si sami vyrobíte. To vše by vám mělo pomoci přežít peklo, kterým se Los Angeles stalo.

Tímhle peklem můžete projít sami, stejně tak v online kooperaci, jež je určena až pro tři hráče. Na výběr bude celkem 6 postav. Každá má vlastní jedinečnou osobnost a dialogy. Schopnosti každého zabijáka si můžete kompletně přizpůsobit díky zcela novému systému schopností, který vám umožní okamžitě přerozdělit body a vyzkoušet si prý ty nejšílenější kombinace.

„Jste připraveni užít si jeden z nejpokročilejších systémů likvidace ve hrách? Naše LA se hemží zombiemi, které vypadají a chovají se zcela realisticky. Tyto zmutované obludy jsou oživeným, prohnilým srdcem Dead Island 2 s desítkami odlišných druhů zombií, z nichž každý má vlastní mutace, útoky a stovky vizuálních variant s motivy LA. Naše monstra jsou neutuchající, nároční a opravdoví obyvatelé Los Angeles. Dokážete přežít?“ ptá se tisková zpráva.

PŘEDOBJEDNÁVKY

Opravdoví fanoušci mají možnost si předobjednat HELL-A Edition, která obsahuje exkluzivní steelbook s hrou na disku, Expansion Pass, cestovní mapu Venice Beach, šest tarotových karet zabijáků, dva odznaky, nášivku DI2, Golden Weapons Pack, Pulp Weapons Pack a dva balíčky postav.

Memories of Banoi Pack obdrží každý, kdo si předobjedná jakoukoli edici Dead Island 2. Balíček obsahuje Banoi War Club, baseballovou pálku Memories of Banoi, zbraňový perk Balanced a kartu dovedností Personal Space. Je to taková připomínka a oslava původního Dead Island.

Také byla odhalena funkce Alexa Game Control, jež umožní rychle provádět herní akce pomocí hlasu. Spuštěna bude pro PC a Xbox verze hry v angličtině ve Spojených státech, Kanadě a Velké Británii.

V neposlední řadě je tady ještě sběratelská figurka Amy z pryskyřice, která po vyvražďování zombíků pózuje v ikonickém bistru Burger 66. Tuto samostatnou prémiovou figurku je možné zakoupit exkluzivně od Deep Silveru na oficiálních stránkách hry.

Dead Island 2 vyjde 28. 4. 2023 na PC (přes Epic Games Store), PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky.