Znovuzrození vesmíru Mortal Kombat sice vyjde až 19. 9., ale nedávno si mohli nadšenci, kteří si titul předobjednali, vyzkoušet beta verzi. Při této příležitosti se povedlo zaznamenat například nové možnosti pro zpřístupnění handicapovaným hráčům a díky jedné z nich si hru dozajista užijí i nevidomí.

Edmond Tran, jeden z těch, co si už Mortal Kombat 1 stihli zahrát, na sociální síti X zveřejnil video, které ukazuje vtipný komentář hry, když mlátí nepřítele do krve. Zvukový popis má za cíl nevidomým přiblížit, jaká zvěrstva se na obrazovce aktuálně dějí, aby si mohli brutální akci co nejlépe představit.

Fascinující je, jak klidným hlasem hra popisuje silné proražení břicha nepřítele a následné vytržení střev z těla pryč. Zní to asi podobně, jako byste se koukali na dokument o divokých zvířatech. Komentář se dále snaží co nejvíce přiblížit, jak hrdinka Li Mei prožene střevy protivnice fialovou jiskru, která se jí dostane až do v ten moment ukopnuté hlavy a způsobí její roztříštění na stovky malých kousíčků. „Jako krvavý ohňostroj,“ popisuje explozi zvukový asistent.

Vypadá to, že podobným způsobem, jako jste měli možnost vidět v ukázce, bude hra popisovat nevidovým všechny smrtelné události – Fatality. Podobnou ukázku zveřejnil portál GamesHub na sociální síti TikTok a dostanete se k ní přes tento odkaz.

Mortal Kombat 1 bude k dispozici na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.