V polském studiu Techland dokončují jednu z dosud největších aktualizací pro Dying Light 2: Stay Human. Současně zombie akce vyjde v nové edici nazvané Dying Light 2: Reloaded Edition. Ta zahrne všechna předešlá vylepšení, první příběhové rozšíření Bloody Ties a nadcházející update se střelnými zbraněmi.

Právě tahle aktualizace je významnou novinkou. Střelné zbraně fanoušci dlouho žádali. Vývojáři je nakonec vyslyšeli a dva roky po vydání hry zásadně změní hratelnost. Dying Light 2 bylo původně vytvořeno pro boj blízka. Nově ale budeme moci vzít do rukou pušky, brokovnice a samopaly.

Kvůli přidání střelných zbraní musel Techland zasáhnout také do příběhu, protože tyhle zbraně po vypuknutí zombie apokalypsy de facto zmizely. Kromě toho dojde na vizuální vylepšení nasvícení, prostředí a obličejů zombíků.

„Naše nadcházející aktualizace [Firearms] se velmi liší od těch předchozích, které se zaměřovaly hlavně na přidávání a vylepšování mechanik, jako jsou nové varianty nepřátel a možnosti craftingu. Tato aktualizace přináší spoustu nového herního obsahu pro sólo i kooperativní hráče,“ uvedl hlavní designér Tymon Smektala pro GameRant. Také naznačil překvapení pro fanoušky Dying Light 1.

Podrobnosti nesdělil. Aktualizace Firearms a Reloaded Edition vyjdou 22. února/februára. S ohledem na rozsah práce updatu Firearms musel Techland odložit dříve slibované Tower Raids a Nightmare Mode. Obě novinky jsou teď na vrcholu seznamu priorit. Tower Raids nabídne útok na věž a jde o odpověď na četné žádosti komunity o kooperativní dungeony. Na cestě by mělo být ještě druhé placené příběhové rozšíření.

Dying Light 2 toho v budoucnu čeká ještě více. Techland hodlá hru postupně rozšiřovat a vylepšovat stejně jako kdysi Dying Light 1. Hra je dostupná na PC, Xboxu One, Xboxu Series X/S, PS4, PlayStationu 5 a Nintendu Switch (cloud verze). Obsahuje české titulky.