Španělské studio Lince Works končí. Společnosti došly peníze a v dubnu letošního roku ukončí svou činnost a zruší všechny připravované projekty. Tvůrcům akční stealth série Aragami zlomily vaz až moc velké ambice.

Poslední dva roky tým Lince Works pracoval na nových značkách a snažil se nastavit nový směr studia. „Byli jsme ambiciózní v tom, čeho jsme chtěli jako studio dosáhnout, ale bohužel, i když jsme dosáhli značného pokroku, ekonomický kontext nebyl příznivý a my jsme vyčerpali čas,“ vysvětluje vedení. Práce odvedená v loňském roce zůstane nedokončená, což „láme srdce“.

Hry Aragami a Aragami 2 se budou nadále prodávat v digitálních obchodech a aktivní zůstane i online kooperace.

Prvního dílu se prodalo úctyhodných 500 000 kopií a v květnu 2020 (rok před vydáním druhého dílu) obdrželo studio 3,4 milionu dolarů v rámci financování vedené společností Game Seer. Tyto peníze byly dle všeho použity na Aragami 2 a projekty, které nebudou dokončeny.

Dalo by se říct, že se vedení Lince Works nepoučilo. První díl Aragami byl hodně oblíbený. U druhého dílu však autoři chtěli překonat sebe sama a neskončilo to moc dobře. Opět se potvrdilo, že větší neznamená automaticky lepší. I když později se Aragami 2 vzpamatovalo a dnes už je přece jen v dobrém stavu.

Aragami 2 je krok vedle, aneb větší neznamená lepší