Samotný James Cameron, režisér filmového Avatara, se v rozhovoru pro IGN rozpovídal o nadcházející hře Avatar: Frontiers of Pandora. Už nyní je projektem ohromen a překvapuje ho, jak do celého vymyšleného světa zapadá.

Do vývoje údajně ani nemusí zasahovat, neboť všichni ví, co dělají a ve videoherním průmyslu se vyznají lépe než Cameron. Jedinou prací tak zůstává dohled nad tím, aby celá hra zapadala do již vytvořeného světa a nepřepisovala kulturu Na’vi nebo činy společnosti RDA.

Cameron sní o velkém a konsistentním universu a připravovaná hra od Ubisoftu je podle něj přesně to, co potřebuje. Cílem je přinášet nové důvody, aby se fanoušci mohli ke značce stále vracet. Pokud půjde vše podle plánu, tak bychom se navíc mohli dočkat nového filmu každé dva roky. Zároveň zmiňuje i tematický park World of Pandora na Floridě.

Avatar: Frontiers of Pandora byl oznámen v roce 2017 a pracuje na něm studio Massive Entertainment, jež patří pod Ubisoft. Hra poběží stejně jako Tom Clancy's The Division na enginu Snowdrop, nicméně došlo na značné úpravy, aby bylo možné lépe vykreslit pestrou krajinu planety Pandora. Datum vydání se bohužel vzdálilo a pravděpodobně se dočkáme až v průběhu fiskálního roku 2023 až 2024, což znamená období od 1. 4. 2023 do 30. 6. 2024.