Plošinovka Prince of Persia: The Lost Crown se řadí mezi příjemná překvapení letošního roku. Ubisoft po mnoha letech vykopal z hrobu tuhle klasiku a přinesl návykovou hratelnost s výborným pohybovým systémem a propracovanými hádankami. Zkrátka hru, která dokáže zabavit a zkrátit čekání na moderní předělávku Prince of Persia: The Sands of Time.

Tím ale překvapení nekončí. Dočkat se totiž máme další nové hry, odhaluje známý insider Tom Henderson. Podle jeho informací ve spolupráci Ubisoftu a studia Evil Empire vzniká Rogue Prince of Persia. Má se jednat o nový roguelite zážitek, který bude neustále dostávat bezplatné aktualizace a bude vyvíjet na základně zpětné vazby komunity. S ohledem na to má dorazit během letošního roku do předběžného přístupu na Steamu.

Hra je údajně inspirovaná francouzsko-belgickými komiksy a ve vývoji je poslední čtyři roky. Má se za to, že se společnosti dohodly na GDC kolem roku 2019.

Skvěle hodnocenou roguelike metroidvanii Dead Cells vytvořilo studio Motion Twin. Až později vznikla firma Evil Empire složena z týmu původních autorů, kteří měli na starost dodatečnou podporu pro Dead Cells.