First-person střílečka Atomic Heart s RPG prvky, které se přezdívá ruský BioShock, má vydavatele. Pod ochranná křídla si nadějnou hru vzala společnost Focus Entertainment. Ta má v plánu hru uvést na trh v letošní zimě na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Než se začnete radovat, tak je nutné zmínit, že letošní zima většinou znamená období od prosince do března. Takže je tady velká šance odkladu na první tři měsíce příštího roku, protože astronomická zima začíná 21. 12. Podrobnosti budou sdíleny později. Počítá se také s uvedením ve službě Xbox Game Pass.

V Atomic Heart se dostanete do utopického, šíleného a vznešeného světa, v němž kdysi žili lidé v harmonii se svými věrnými a zapálenými roboty. Kvůli nezadržitelnému vývoji technologií a tajným experimentům vznikli zmutovaní tvorové, děsivé stroje a supersilní roboti. Všichni se vzbouřili proti svým stvořitelům. Jak už to tak bývá, jenom vy to můžete zastavit a zjistit, co se skrývá za idealizovaným světem.

Ukázka boje

„Pomocí bojových schopností, které vám propůjčuje experimentální rukavice síly, arzenálu čepelí a nejmodernějších zbraní bojujte o život ve výbušných a frenetických střetech. Přizpůsobte svůj bojový styl každému jedinečnému protivníkovi. Kombinujte své schopnosti a prostředky, využívejte prostředí a vylepšujte své vybavení, abyste překonali výzvy a vymýtili zlo,“ láká tisková zpráva.

Zajímavé je, že tisková zpráva nezmiňuje zasazení do alternativní retro-futuristické verze Sovětského svazu a roli tajného agenta, jenž byl vyslán do výzkumného zařízení, s kterým úřady ztratily kontakt. Vývojáři se dříve netajili inspirací sérií BioShock, sovětskou sci-fi a érou vesmírných objevů v SSSR. Já už jen připomenu, že herní doba by měla být přibližně 20 až 30 hodin.

Lepší obrázek si o Atomic Heart uděláte z videa. Jde o sestřih různých gameplay záběrů od serveru GamingBolt. Autor videa si pochvaluje grafický styl střílečky, označuje grafiku a barvy za poutavé. Líbí se mu rozmanitost typů nepřátel.

Gameplay sestřih