Americký server IGN dnes hodinu po obědě zveřejnil nový trailer na Atomic Heart. First-person střílečka zasazená do alternativní retro-futuristické verze Sovětského svazu byla dříve slibovaná na zimu, což ale nutně nemuselo znamenat vydání do konce tohoto roku. To se nyní také potvrdilo.

Atomic Heart vyjde 21. 2. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One od společnosti Focus Entertainment. Vývoj probíhá ve studiu Mundfish, které se z Ruska přestěhovalo na Kypr.

Nadále platí, že hra bude ve stejný den dostupná v předplatném Game Pass. K dostání je nejen standardní edice, ale také Gold a Premium edice. Ty dražší slibují přístup ke čtyřem DLC, (tři o skinech, poslední tajné), zatímco Premium Edition ještě ke skinu zbraní a digitálnímu artbooku.

Doprovodná tisková zpráva vůbec nezmiňuje Sovětský svaz a dřívější informace. Nicméně, nemyslíme si, že by se za krátkou dobu tolik změnilo. Viz ruské nápisy na jednom z nových obrázků v galerii, případně detailní popis na oficiálních stránkách. Vše přikládáme níže.

TROCHU JINÝ BIOSHOCK

Atomic Heart svou atmosférou připomíná oblíbený BioShock. Jde o akční RPG z pohledu první osoby, které se odehrává v uzavřeném světě. Příběh je inspirován nejen sérii BioShock, ale také sovětskou sci-fi a érou vesmírných objevů v SSSR.

Dříve autoři prozradili, že přemýšleli o tom, co by se stalo, kdyby studená válka dopadla jinak. V jejich příběhu se během druhé světové války vyvinula robotika a další pokročilé technologie. Roboti navržení na pomoc lidem se ale vzbouřili proti svým stvořitelům a tajné experimenty vedly ke vzniku děsivých mutantů. Obří stroje a krvelačné nestvůry jsou jen některé z překážek, které stojí mezi vámi a dokončením vaší tajné mise v zařízení, které oficiálně neexistuje.

Připraveni stát se elitním agentem KGB s krycím jménem P-3? I když nyní se o něm tisková zpráva nezmiňuje. Místo toho láká do utopického světa plného zázraků, v němž lidé kdysi žili v harmonii se svými věrnými a oddanými roboty.

„Budete muset splnit domácí úkol a prostudovat každého smrtícího nepřítele, abyste se nestali jejich obětí,“ varují vývojáři. Připravit se máme na boj svého života.

„Zvolte optimální taktiku pro každého jedinečného protivníka a použijte vše, co se vám dostane do rukou, od speciálních schopností, které vám poskytuje bojová rukavice, až po těžké zbraně hromadného ničení. Kombinujte obranné a útočné schopnosti, komunikujte s okolím a sledujte nepřítele, abyste věděli, jak je porazit. Díky široké škále vylepšení pro všechny střelné zbraně a zbraně pro boj zblízka můžete rozdrtit každého, kdo se vám postaví do cesty. Připravte se – tohle bude bolet!“

Těšit se máme na nádhernou a hyperrealistickou grafiku v retro-futuristickém stylu. Dále na tajemné prostředí alternativního sovětského světa, který nás plně vtáhne do dystopické atmosféry.

Vše doplní unikátní bojový systém, který kombinuje prvky ze Souls her. Budete moci používat dvě zbraně současně, kombinovat útoky zblízka a zbraně na dálku, stejně tak využívat prostředí.

Ještě tady máme systém výroby a modifikace zbraní, tajné vojenské kobky a laboratoře plné hádanek, pastí a dalších překážek a samozřejmě nebezpečné nepřátele s různorodým chováním, designem a vlastnostmi.

VŠEMOCNÁ LÁTKA POLYMER. CO SE VLASTNĚ STALO?

Děj se odehrává v alternativní retro-futuristické verzi SSSR v 50. letech minulého století. Poté, co profesor Sečenov vynalezl Polymer, všemocnou látku schopnou pohánět technologie zítřka, je Sovětský svaz poháněn ke zcela novým výšinám ve vědě, zejména v oblasti robotiky a vývoje umělé inteligence. Hospodářský růst, který následuje po tomto průlomu, upevňuje pozici SSSR jako vedoucí světové velmoci a umožňuje zemi rychle se zotavit po druhé světové válce.

Sečenov oznamuje spuštění neuronové sítě „Kolektiv“ poháněné polymerem – umožní lidem ovládat roboty myslí a okamžitě získat přístup ke světovým znalostem. Jen několik dní před touto velkolepou událostí však dojde k podivnému a děsivému incidentu v objektu č. 3826, rozlehlém, přísně tajném vědeckém zařízení, které stálo u zrodu Polymeru. Zprávy hovoří o tom, že všichni roboti, kteří vědcům pomáhali, náhle začali řádit a celý komplex se změnil v krvavou lázeň. Sečenov vyšle svého chráněnce, majora Sergeje Nečajeva, aby to vyšetřil. Sergej s krycím jménem P-3 je elitní agent KGB a válečný veterán napuštěný nejmodernějšími vojenskými implantáty – ideální muž pro tuto práci.

Když se hráči v tomto šíleném dobrodružství ujmou role Sergeje, odhalí mysl ohromující záhadu stojící za incidentem v zařízení, prozkoumají nebezpečný svět, setkají se s bizarními postavami a utkají se s hordami vzbouřených robotů a mutantů hluboko v podzemním labyrintu sovětských laboratoří. Arzenál zbraní bude obsahovat vylepšitelné střelné zbraně, jako jsou útočné pušky, brokovnice, pistole a experimentální zbraně, a také širokou škálu zbraní pro boj zblízka a polymerovou rukavici, která Sergejovi poskytuje nadlidské schopnosti, jako je telekineze a mrazivý paprsek, a mnoho dalších. Atomic Heart nabídne viscerální, krev pumpující FPS akci v součinnosti s hlubokým a emotivním příběhem.

SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY

Minimální systémové požadavky

  • Vyžaduje 64bitový procesor a operační systém
  • OS: Windows 10 (verze 20H1, nebo novější)
  • Procesor: AMD Ryzen 5 1600@ 3. GHz / Intel Core i5-4460 @ 3.1 GHz
  • Operační paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: AMD Radeon R9 380 (4 GB) / NVIDIA GeForce GTX 960 (4 GB)
  • DirectX: Verze 12
  • Pevný disk: 90 GB volného místa

Doporučené systémové požadavky

  • Vyžaduje 64bitový procesor a operační systém
  • OS: Windows 10 (verze 20H1, nebo novější)
  • Procesor: AMD Ryzen 7 2700X @ 3.8 GHz / Intel Core i7-7700 @ 3.6 GHz
  • Operační paměť: 16 GB RAM
  • Grafická karta: AMD RX Vega 64 (8 GB) / NVIDIA GeForce GTX 1080 (8 GB)
  • DirectX: Verze 12
  • Pevný disk: 90 GB volného místa