Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Na PC, PS4 a Xboxu One si budete moci bezplatně zahrát Assassin’s Creed: Odyssey. Akční adventura se odemkne 19. 3. a zamkne 22. 3. Na PS4 a Xboxu One budete moci hrát přesně od 8 ráno našeho času, zatímco na PC o čtyři hodiny později. Už nyní byste měli mít možnost si hru předběžně stáhnout z Uplay a PS Store. Brzy by se měl přidat i Xbox Store. Xbox One navíc vyžaduje předplatné Xbox Live Gold.

- Doom Eternal si v recenzích vede velmi dobře. V průměru má 90 procent na PC a o něco méně na PS4 a Xboxu One. Zahraniční novináři píšou, že jde o jednu z nejlepších singleplayerových stříleček z pohledu první osoby. Doom Eternal má nabízet bezkonkurenční FPS zážitek. Bavíc je hodně brutální. U nás bude recenze brzy.

- Polský Techland se pochlubil novou budovou, do které se přestěhoval. Nadále se spekuluje, že tvůrce Dying Light koupil Microsoft, jen to ještě nebylo oficiálně oznámeno. Dle našich informací je Microsoft nekoupil.

- Crytek je další firmou, která kvůli pandemii koronaviru nechává své zaměstnance pracovat z domova. Zajištěn má být vývoj her i technologie CryEngine.

- Oficiální fotografie zadní části Xboxu Series X odhalila, že do finální verze konzole se nedostal optický výstup, zatímco vepředu není IR blaster.

- GOG.com připravil speciální stránku v rámci kampaně, abyste zůstali doma a chránili se před koronavirem. Na stránce máte pohromadě všechny bezplatné hry na této platformě. Je jich 27.

- Potvrzeno, Photo Mode dostane i PS4 verze Death Stranding. Příští týden se dozvíme nové informace. Hideo Kojima tak vyslyšel fanoušky, původně Photo Mode plánoval pouze pro PC verzi dobrodružství Sama. Nyní ale změnil názor.

- Jak bylo avizováno, tak se také stalo. Sony vypnula aplikaci PlayStation Communities pro mobily a tablety (iOS a Android). Důvod vypnutí uveden nebyl, ale pravděpodobně aplikaci nevyužívalo tolik majitelů PS4.

- Do 31. 3. 2020 si můžete na Steamu bezplatně zahrát šílenost jménem Goat of Duty. Tvůrci se rozhodli dát hráčům na omezenou dobu svou hru zdarma, aby je zabavila při karanténě.

- Hlas Arnolda Schwarzeneggera bychom měli slyšet při hraní střílečky Predator: Hunting Grounds, která vyjde 24. 4. na PS4 a PC. Schwarzenegger si v původním filmu Predátor zahrál Dutche a nyní zmínil, že se opět motá kolem Predátora, což bude pravděpodobně nadcházející hra od studia Illfonic.

- Ve Fortnite je nově Choppa, což je čtyřmístná helikoptéra. Je ale nutné vrtulník nejprve najít.

- The Pokémon Company byla nucena zrušit všechny události pro fanoušky her s Pokémony. Opatření bude trvat dva měsíce. Pak se uvidí, dle vývoje pandemie koronaviru.

- Nový typ koronaviru má další oběť. Vývojářská konference Reboot se neuskuteční příští měsíc, ale až od 15. do 17. 10. v chorvatském Dubrovníku.

- Máme tu lákadlo na Nintendo Switch verzi Zombie Army Trilogy. Vývojáři v traileru uvádějí 7 důvodů, proč si tuhle zombie střílečku zahrát na Switchi.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: