Pozornost fanoušků Assassin's Creed se pomalu ubírá směrem do feudálního Japonska, kde se bude odehrávat dosud nepředstavený díl, říká se mu Red. Ubisoft by ale rád využil čekání a pozval hráče do Bagdádu 9. století během zlatého islámského věku.

Do kůže pouličního zloděje Basima se mohou vžít všichni hráči na počítačích a konzolích a zahrát si Assassin's Creed Mirage. Bezplatná zkušební verze zpřístupní akční dobrodružství na dvě hodiny. Když se poté rozhodnete koupit plnou verzi, tak můžete pokračovat tam, kde jste skončili.

Francouzská společnost chce Assassin's Creed Mirage rozšířit více mezi hráče. Streamerům nabízí dárek pro své diváky v podobě „Basim Valhalla Sword“. Tento jedinečný meč je Basimovou zbraní z jeho pozdějších let v Anglii. Rozdávat ho mohou všichni, kteří budou během této akce streamovat.

Dvouhodinová trial verze je dostupná pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC (Ubisoft Store a Epic Games Store) do 30. dubna/apríla tohoto roku. Současně bude od dnešního dne do 24. dubna zlevněna standardní edice a deluxe edice o 40 %.

Assassin's Creed Mirage vyšel 5. 10. 2023 a od nás v recenzi si vysloužil 6/10. Tomáš Gelu Otáhal v recenzi napsal: „Návrat ke kořenům série se vývojářům povedl. Opravdu vrátili zpět staré mechaniky, ale jen to pro opravdu dobrou hru nestačí. Assassin's Creed Mirage bohužel stále chybí nějaký ucelený směr a kvalitní scénář. Po předchozích dlouhých dílech se ovšem jedná o celkem příjemnou hru na jeden víkend.“

Hru můžete koupit tady.