První trailer z Aliens: Fireteam vzbudil zvědavost, ale také obavy, zda tahle kooperativní střílečka bude povedeným návratem do oblíbeného světa Vetřelce. Aliens: Fireteam se soustředí na zběsilou akci ve stylu Left 4 Dead, zatímco Alien: Isolation od Creative Assembly z roku 2014 v nás probouzel strach z neznámého. Pokud toužíte po tom druhém, tak tohle nebude nic pro vás. Ostatní dostanou možnost vžít se do drsných mariňáků při zoufalém boji s největší hrozbou ze všech, obývaným Xenomorfem.

Abyste dokázali přežít, musíte spolupracovat se svým týmem. V opačném případě vás Xenomorfové a další havěť z Vetřelce sežere, dokazuje nové video ukazující 25 minut, které přinesl magazín IGN. Připraveno bude více než 20 typů nepřátel, včetně 11 různých Xenomorfů na evoluční škále od facehuggerů až po Praetoriany. Každý má vlastní inteligenci, aby vás přepadl, přelstil a zabil. Při boji s nimi musíte využívat krytí a kradmý pohyb, stejně tak dávat pozor na ventilační šachty, zdi a stropy.

Většina chodeb, kterými budete s živými nebo AI parťáky procházet, je úzká a temná. Monstra přicházejí ve vlnách a klíčem k úspěchu je spolupráce a využití dovedností jednotlivých tříd. Například Technician staví věže, zatímco Demolisher má k dispozici těžké zbraně.

Aliens: Fireteam vyjde letos v létě se čtyřmi příběhovými kampaněmi na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Více se o hře dočtete v předešlém článku.