Informace o výkonu na konzolích lezou ze zástupců Remedy jako z chlupaté deky. To nikdy neznačí nic dobrého. Před týdnem jsme se dozvěděli, že Alan Wake 2 byl vytvořen s důrazem na grafiku a atmosféru. S ohledem na to je základem 30 snímků za sekundu. Naštěstí ale nebude chybět ani výkonnostní režim, jenž na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X umožní zahrát si při vyšší snímkové frekvenci.

Pokud se ptáte, zda Alan Wake 2 na současné generaci dosáhne na stabilních 60 snímků za sekundu, tak na to v současné době neznáme odpověď. Šéf komunikace Thomas Puha před týdnem na sociální síti X mluvil o solidním režimu Performance, který stále ladí. Podrobnosti slíbil později. Místo toho jsme se čerstvě dozvěděli o absenci tohoto módu na Xboxu Series S. Takže méně výkonný Xbox rozběhne Alan Wakea 2 jen při 30 FPS, potvrdili redaktoři Game Informeru.

Připomeňme, že problémy s optimalizací na Xboxu Series S mělo finské studio před několika lety, když dodělávalo Control. Doufejme, že v Remedy vědí, co opravdu dělají a Alan Wake 2 dopadne dobře. Vyjde 27. 10. letošního roku na PS5, Xbox Series X/S a PC.