Je Alan Wake 2 hra, která stejně jako první díl z roku 2010 využívá pohled z třetí osoby, nebo nám tvůrci ze studia Remedy nabídnou pohled z první osoby, tedy očima hlavního hrdiny? Tuto otázku si někteří fanoušci pokládají už od nedávného odhalení pokračování během akce The Game Awards, kdy bylo mimo jiné oznámeno, že tentokrát nás čeká survival horor namísto sice hororové, ale v první řadě akční hry.

Co víc, v několik dnů starém rozhovoru pro server IGN kreativní ředitel Sam Lake na tuto otázku očividně nechtěl odpovědět. Nově se však trochu rozpovídal na Twitteru a konečně potvrdil, že i Alan Wake 2 bude titul, který využije pohled z třetí osoby. Jinými slovy, kamera bude vždy mířit Alanovi přibližně na záda a my tak nebudeme mít pocit, že hrajeme třeba first-person střílečku.

Lake také znovu prohlásil, že se vývojáři nyní vrátí k vývoji a na nějakou dobu se odmlčí, takže minimálně několik dalších měsíců bychom se z oficiálních míst neměli o projektu Alan Wake 2 dozvědět nic nového. Stejné sdělení pak najdeme i v novém videu ze zákulisí odhalení hry. To nabízí zejména letmý pohled na návštěvu několika zaměstnanců Remedy v Los Angeles, což znamená cestování, ubytování, stravování, několik vtípků, a dokonce přípravy na natáčení již zmíněného rozhovoru pro IGN.

Pokud jste navíc někdy chtěli vidět, jak si originální Max Payne, kterému Sam Lake propůjčil tvář, čistí zuby, pak je pro vás nové video jako stvořené. Za zmínku také stojí část, v níž Sam Lake hovoří o tom, že během let existovalo hned několik verzí pokračování thrilleru Alan Wake, přičemž každá nová verze byla lepší než ta předešlá. Doufejme tedy, že druhý díl bude opravdu to nejlepší, co nám mohou vývojáři z Remedy nabídnout.

Alan Wake 2 vyjde v roce 2023 ve verzi pro PC (Epic Games Store), Xbox Series X|S a PlayStation 5.