Tak se nám Alan Wake konečně probudil. Po letošním remasteru původní hry z roku 2010, tedy projektu Alan Wake Remastered, přichází oznámení plnohodnotného druhého dílu od finského studia Remedy. Alan Wake 2 vyjde v roce 2023, a to na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. A jelikož hru vydává Epic Games Publishing, což mimo jiné znamená, že samotný vývoj financuje Epic Games, PC verze bude podobně jako v případě nedávného remasteru exkluzivitou pro Epic Games Store.

S ohledem na vydání v roce 2023 toho bohužel o projektu Alan Wake 2 pro tuto chvíli příliš nevíme. Jisté však je, že se vrátí sám Alan Wake, jemuž zjevně opět propůjčil hlas Matthew Porretta a tvář Ilkka Villi. V teaseru lze vidět také hlavní ulici městečka Bright Falls, v němž se odehrával původní Alan Wake, stejně jako prostředí jiného města, které nešetří na temnotě a dešti. Wake hovoří také o příběhu, který je zároveň monstrum. A monstra mají mnoho tváří.

Zajímavé je, že Sam Lake, kreativní ředitel studia Remedy, během přenosu The Game Awards prozradil nejen to, že více informací o hře se dozvíme příští rok, ale také to, že tentokrát nás čeká survival horor. Což je pro finské vývojáře poprvé. Originální Alan Wake i spin-off Alan Wake's American Nightmare se sice dá považovat za horor, ale šlo spíše o akční adventuru. Těšit se můžeme i na spletitý příběh s mnoha vrstvami, který stále vychází z teze, kterou řekl Alan na konci prvního dílu – není to jezero, je to oceán.