Duchařská akce Ghostwire: Tokyo se včera dočkala nové aktualizace, kterou tvůrci z japonského studia Tango Gameworks označují za dosud největší update. A ačkoliv byste neměli čekat kdovíjakou nálož nového obsahu (na Steamu má aktualizace přibližně 99 MB), něco přece jen stojí za řeč.

Aktualizace se zaměřuje na vylepšení a rozšíření fotografického režimu. Nově je možné zastavit nepřátele, hýbat hlavním hrdinou v Selfie módu, měnit denní dobu nebo využívat nové ovládání kamery, bohatší nabídku efektů nebo tři nové filtry – Blue Monday, Red Moon a Cinema Projector. Hlavní pak je, že uživatelské rozhraní photo módu doznalo značných změn a všechny funkce, které tvůrci rozepsali do tabulky dostupné níže, se nyní nacházejí v záložkách určených pro snazší používání. Pokud jste někdy používali photo mode ve Falloutu 76 nebo ve střílečce Deathloop, měli byste mít dobrou představu, co od této změny čekat.

Do fotografického režimu se navíc nyní můžete dostat stiskem jediné klávesy nebo tlačítka, konkrétně klávesy P ve výchozím nastavení na klávesnici (PC) nebo pravého tlačítka na D-Padu na gamepadu DualSense (PS5). Takže už není nutné lézt do menu při pozastavení hry. Aby toho nebylo málo, vývojáři v rámci PC verze aktualizovali FSR na verzi 2.1 a přidali podporu upscalingu XeSS od Intelu.

Jako obvykle pak došlo na trochu nového bezplatného obsahu. Nebo spíš brzy dojde. 19. října/októbra se všem hráčům zpřístupní emote The Perfect Shot a kostým Artist’s Suit. Oba tyto kosmetické předměty přitom mohou potěšit obzvlášť fanoušky hororu The Evil Within 2, tedy předchozího počinu studia Tango Gameworks. Jak emote s fotoaparátem, tak fialový oblek totiž nápadně připomínají fotografa Stefana Valentiniho, jednoho z nejvýraznějších protivníků celé série The Evil Within. Doufejme tedy, že na nás v ulicích Tokia nebafne ještě boss Obscura.