Už letos nás čeká třetí díl hororové série The Dark Pictures Anthology s názvem House of Ashes. V něm se tentokrát podíváme do Iráku v roce 2003, potažmo pod jeho hlubiny. Agentka CIA, Rachel King, podniká útok na podzemní továrnu chemických zbraní na území Zagrosu. Tam ji ovšem přepadne místní hlídka pod vedením seržanta Salima Othmana. Během jejich bitvy však dojde na zemětřesení, které otevře závrty a několik členů obou stran vrhne do podzemí; do ruin starého sumerského chrámu.

V jeho útrobách se má probudit cosi zlého včetně zrůdných příšer, které teď mají novou oběť. „Přeživší budou čelit děsivým zjištěním a nemožným rozhodnutím, zatímco se snaží navigovat v podsvětí a uniknout děsivé hrozbě. Bude každý z nich upřednostňovat své vlastní přežití, nebo odloží své obavy a osobní rivalitu, aby společně bojovali jako jeden celek?“ dočteme se v oficiální tiskové zprávě.

Hrát přitom budeme moci minimálně za pět různých postav. Již zmíněného seržanta Salima Othmana, agentku Rachel King, jejího manžela Erica a dva mariňáky Jasona a Nicka. Těšit se samozřejmě můžeme i na kooperativní hraní a oproti předchozímu dílu i řadu vylepšení. Ze hry kompletně zmizely fixní kamery a v její režii teď budete vždycky vy. Po ruce také vždy budete mít baterku, se kterou budete moci objevovat různá tajemství a nové cesty.

Nově se ve hře také objeví nastavení obtížnosti, které bude primárně měnit obtížnost a rychlost QTE momentů. Chybět samozřejmě nebudou ani režimy Movie Night pro až pět hráčů v jedné místnosti a Curator's Cut pro předobjednávky, jež nabídne alternativní scény za jiné postavy.

Vydání The Dark Pictures Anthology: House of Ashes je aktuálně naplánováno na někdy v letošním roce pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.