Call of Duty má problém s cheatery. Platí to jak o loňském Modern Warfare 3, tak i o free-to-play Warzone. V příspěvku na X Activision oznámil, že tento týden v obou hrách dostalo ban přes 65 tisíc cheaterů.

Tým spadající pod iniciativu Ricochet, která ve hrách Call of Duty bojuje proti podvádění, zaútočil na účty jak v kompetitivních, tak nekompetitivních režimech. Problémem byly nejen cheaty, ale i boosting, praktika, kde zkušený a schopný hráč hraje na účtu nezkušeného hráče a tím zvyšuje hodnotu jeho účtu. „Tým bude dále monitorovat a potlačovat cheating a boosting ve všech herních módech,“ píše se v příspěvku.

Odpovědi pod zprávou jsou skeptické. Někteří tvrdí, že nic nezastaví cheatery, aby si ihned nezaložili další účet. Jiným zase číslo přijde moc nízké a apelují na Activision, ať se snaží více. Uživatel ZOTROZA kritizuje banování ve vlnách.

Nevypadá to, že by Ricochet byl automatizován, chce to ihned vylepšit,“ píše. Tvrdí, že by se Activision měl inspirovat například u Valorantu a jeho služby Vanguard.

Jsou ale i komentáře, které Richochetu k výsledku gratulují.

Pokud si i přes cheatery budete chtít zahrát, můžete tak v případě Modern Warfare 3 učinit například přes Game Pass. Warzone je dostupný zdarma. Obě hry si můžete zahrát na PC a posledních dvou generací Xboxu a PlayStationu.