Jak malý bude Assassin’s Creed: Mirage? Vývojáři v Ubisoftu se vracejí ke kořenům a pro jednou dávají zapomenout na obrovské herní světy s miliony otazníčků. To se pochopitelně odrazí také v herní době. Ta bude podobná jako u prvních dílů série Assassin’s Creed.

Prozradila to Sarah Beaulieu z Ubisoftu na Redditu během AMA. Hlavní příběh prvních dílů bylo možné dohrát za 15 až 20 hodin. Prozkoumání všeho a splnění vedlejších úkolů se protáhlo přibližně na 30 hodin. Alespoň takové údaje najdeme na HowLongToBeat.

Při prozkoumávání Bagdádu narazíme na různé události, potkáme postavy a zažijeme krátké příběhové momenty. Čekají vás také kontrakty na vraždy od Skrytých a světové aktivity. Tím pádem se může herní doba protáhnout.

Podobná herní doba není jediná spojitost se začátky Assassin’s Creed. Mirage se zaměřuje také na stealth a progres hlavního hrdiny Basima není založen na zkušenostních bodech, nýbrž je lineární a řízen příběhem. Plněním misí se bude zvyšovat naše pověst v Bratrstvu a tím získáme nové příležitosti pro mise, stejně tak nové nástroje a jiné oblečení.

Kreativní ředitel Stephane Boudon zase uvedl, že v současné době pro Mirage neplánují žádný dodatečný obsah ani nějakou velkou podporu po vydání.

Assassin's Creed Mirage vyjde 12. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.