Atomic Heart od studia Mundfish se ukazuje v osmiminutovém gameplay traileru, který nás má seznámit se vším, co o tomto akčním RPG z pohledu první osoby potřebujeme vědět.

Video vyzdvihuje zběsilou akci v bláznivém a vizuálně ohromujícím světě, kde na vás čekají nejen zlotřilí roboti, obří stroje a mutanti, ale také intriky, dechberoucí scenérie, barvité postavy a pokročilé mechanismy.

Vše se odehraje v šílené utopii alternativního světa po druhé světové válce. Má být šílený a nádherný zároveň, stejně tak nabídnout brutální, velkolepé a nemilosrdné souboje. V nich budete do vzduchu vyhazovat obří stroje a mutanty pomocí řady schopností a pokročilých zbraní. Svůj arzenál budete postupně vylepšovat a přizpůsobovat svůj styl boje každému protivníkovi, abyste se probojovali šílenstvím.

Na výběr budou tři úrovně obtížnosti, abyste si sami určili, jak moc atomový zážitek chcete mít, ať už jste hardcore hráč toužící po stále náročnější akci, nebo dobrodruh, který touží prozkoumat strašidelné prostředí a nechat se vtáhnout do poutavého příběhu.

Zpět ale k dnešnímu videu. Ten ukazuje i to, jaké to bylo před katastrofou. Lidé žili v harmonii se svými věrnými a horlivými roboty. Pak ale došlo k noční můře. Nezastavitelný technologický pokrok spolu s tajnými experimenty daly vzniknout zmutovaným tvorům, děsivým strojům a super výkonným robotům – ti všichni se najednou vzbouřili proti svým tvůrcům. Pouze vy je můžete zastavit a zjistit, co leží za idealizovaným světem.

Kromě standardní edice s předobjednávkovým bonusem v podobě exkluzivních skinů zbraní se bude prodávat ještě Gold Edition a Premium Edition s Atomic Passem. Druhá jmenovaná edice obsahuje ještě exkluzivní digitální artbook a další kosmetické doplňky.

Atomic Pass má posunout zážitek z Atomic Heart dále díky čtyřem dodatečným balíčkům, které otevřou dveře do nových oblastí a laboratoří, stejně tak přidají nové zbraně, nepřátele, bosse a další obsah.

Atomic Heart vyjde 21. 2. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve stejný den bude hra dostupná v předplatné Game Pass. V obchodech budou dostupné pouze konzolové verze. PC jen digitálně.