Magická střílečka Immortals of Aveum od bývalého kreativního ředitele Dead Space a Call of Duty byla při nedávném oznámení přirovnávana ke slavné sérii od Activisionu. V dnešním šestiminutovém gameplay traileru se ale ukazuje, že místo Call of Duty má blíže k run-and-gun stylu Wolfensteina, protože není nutné se ani moc krýt. Přesto souboje, respektive zasílání kouzel, vyžaduje taktiku, abyste způsobili co největší poškození.

Video nahoře ukazuje všechny tři typy magie (červená, modrá a zelená), několik speciálních kouzel a hrstku dovedností. Boj vidíme proti hordám menších nepřátel i obrovským, včetně draka. Ukázána je také jednoduchá hádanka a nabídka výbavy.

Pokud vás zajímá rozdíl mezi barvičkami, tak zelená magie vyvolává rychlé výboje, které mohou nepřátele zasáhnout, zatímco červená magie způsobuje větší poškození, ale nemůžete střílet tak rychle. Modrá magie umožňuje střelbu na velkou vzdálenost, ale používá se také jako efektivní laso.

Jinými slovy tady máme samopal, brokovnici a odstřelovací pušku, plus granáty. Je jasné, že tohle se nebude líbit každému. Už nyní se objevuje kritika, ale pochopitelně se najdou i ti, co se na Immortals of Aveum těší. Ti se dočkají 20. 7. tohoto roku na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.