Ve tříminutovém gameplay traileru dělá hra Immortals of Aveum dobrý dojem. Jde o střílečku z pohledu první osoby pro jednoho hráče, které chybí zbraně. Místo nich si budeme užívat boje s kouzly. Vyprávět bude příběh Jaka, jenž se připojí k elitnímu řádu bojových mágů s cílem zachránit svět na okraji propasti.

Titul připravuje firma Ascendant Studios pod vedením Breta Robbinse, bývalého kreativního ředitele Dead Space a Call of Duty. Tým složil z předních talentů v oboru se zkušenostmi z oblíbených sérií, včetně Call of Duty, Dead Space, BioShock, Borderlands, Gears of War nebo Metal Gear Solid, což je na hře vidět.

Jak můžete vidět v dnešním videu, budete moci sesílat různá kouzla, která fungují de facto jako zbraně. Jsou tady kouzla zastupující odstřelovací pušky, brokovnice, granáty a další. Jelikož se do soubojů promítá magie, tak můžete například kouzlem Lash přitáhnout protivníka k sobě – vypadá to jako lano z modré plazmy. To je vhodné kombinovat s kouzlem Shatter, které vyvolá stěny z bodáků. Pokud se naopak dostanete do potíží, můžete se teleportovat do bezpečí, stejně tak vyvolat štít. Tohle kouzlo ale zpomaluje rychlost vašeho pohybu.

I přes velký důraz na boj ve stylu střílečky má být v Immortals of Aveum spousta prostoru pro průzkum v jednotlivých oblastech. Objevit můžete skryté cesty a užitečné předměty. Řešit budete také hádanky, například v místnosti bez zjevného východu. Tady musí Jak přijít na to, jak se dostat ven. Důležité je ještě poznamenat, že díky nově získaným schopnostem se budete moci dostat do dříve nepřístupných oblastí.

Vraťme se k příběhu. Na obou stranách nekonečné války proti sobě stojí legie vojáků a Jak musí odhalit tajemství znepokojivé minulosti Aveumu, jinak nebude mít tento svět naději na záchranu.

Autoři lákají, abyste si osvojili tři magické síly a sesílali kouzla se smrtící dovedností ve hře, která odporuje konvencím žánru FPS. Stanete se totiž bojovým mágem a odměňováni budete za chytré řetězové útoky a dobře načasované protiútoky. Odemknout a vylepšit budete moci více než 25 kouzel a 80 talentů. Postupně budete objevovat, vylepšovat a vyrábět stovky kusů kouzelnického vybavení ke sladění vašeho herního stylu se všemi třemi magickými silami.

Těšit se můžete rovněž na hvězdné obsazení. Darren Barnett hraje Jaka a Gina Torres velkou Magnus Kirkan. Herní doba bude přibližně 20 až 25 hodin, což na FPS není rozhodně málo. Když ale budete chtít objevit vše, tak se herní doba natáhne.

Pokud vás střílečka Immortals of Aveum zaujala, tak vyjde 20. 7. letošního roku na Xbox Series X/S, PlayStation 5 a PC.