V posledních letech se ve spojení s hrami ze světa Hvězdných válek mluví o společnosti Electronic Arts. Ta si s Disney vyjednala exkluzivní dohodu a jako jediná může vytvářet velké tituly na základě licence Star Wars. Disney nechce zůstat stranou a prezentuje jednotlivé hry pod značkou Lucasfilm Games.

Nová „divize“ bude sdružovat všechny videoherní výpravy do světa Star Wars, bez ohledu na to, kdo je ve skutečnosti vytvořil. Podobnou strategii vidíme také u PlayStation Studios a Xbox Game Studios. Sony i Microsoft mají mnoho studií, všechna ale spadají právě pod zmíněné dvě značky.

Přečtěte si také: Epic Games Store bude rozdávat Star Wars: Battlefront 2

„Cílem Disney a Lucasfilm je spojit galaxii. Lucasfilm Games je nyní oficiální značkou pro všechny tituly Lucasfilm. Jedná se o rozsáhlý katalog videoher společnosti a její vizi budoucnosti,“ dočteme se v tiskové zprávě. V rámci této nové strategie byly spuštěny také sociální kanály na Twitteru a Facebooku. Oba najdete pod názvem LucasfilmGames.

V traileru mimo jiné vidíme hry od Electronic Arts, včetně Star Wars Jedi: Fallen Order od studia Respawnu nebo speciální rozšíření pro The Sims 4. Nechybí kostičkové dobrodružství ve spojení se světem Lega. Krom toho v EA pracují na dalších titulech, aby Star Wars využili naplno.

Electronic Arts vlastní exkluzivní práva na Star Wars od roku 2013. Dohoda je sepsána na deset let. Zatím se ale v EA moc nepředvedli. Dva díly multiplayerové střílečky Star Wars: Battlefront (ten druhý měl i kampaň pro jednoho hráče) moc radosti neudělaly. Větší úspěch zažila až akční adventura Star Wars Jedi: Fallen Order od tvůrců série Titanfall. Do té doby byly zrušeny tři nadějné projekty. Nejvíce zamrzí akční adventura od Visceral Games, na které se podílela Amy Hennig (bývalá scénáristka série Uncharted). Více jsme o smutném příběhu licence Star Wars v rukou EA napsali zde.