V rámci partnerství s Ubisoftem jsme vám v průběhu dnešního dne na YouTube přinesli stream, který postupně odhalil key art, zasazení a název nadcházejícího Assassin‘s Creed. Na první oficiální záběry, včetně všech potřebných informací, si musíme počkat až do zítra, kdy se v 17:00 dočkáme oznamovacího traileru.

I přesto jsme neodešli s prázdnou. Nový díl se bude jmenovat Assassin's Creed Valhalla a navštívíme v něj Vikingy. Pravděpodobně v době, kdy podnikali nájezd na Anglii koncem 8. až 9. století, ovšem konkrétní zasazení a období se dozvíme oficiálně až zítra.

Zároveň jsme se také dočkali alespoň nepřímého potvrzení toho, že hrát budeme za muže a mj. se dost možná navrací mechanika „létajícího drona”, kdy tentokrát pravděpodobně budeme ovládat havrana; tedy zvíře, se kterým je nejčastěji spojován Odin.

V aktuální chvíli jsou to všechny informace, s nimiž si musíme vystačit. Zítra snad budeme o něco moudřejší a do té doby se můžeme kochat zmíněným key artem od umělce Kode Abdy, známého spíše jako BossLogic.

Assassin's Creed Valhalla s největší pravděpodobností vyjde koncem letošního roku na PC, PS4, Xbox One a nejspíš i konzole nové generace, tedy PS5 a Xbox Series X.