The Elder Scrolls 2: Daggerfall z roku 1996 je rozhodně klasika, ale jak už to tak s klasikami bývá, v dnešní době může být problém si hru řádně užít. Buď ji musíte obalit několika vrstvami porůznu stažených modů, abyste dostali jakž takž soudobý herní zážitek, nebo se musíte spokojit s řadou kompromisů a omezení. A nebo si musíte zakoupit nějaký ten remake nebo remaster, pokud existuje. Jenomže v tomto případě neexistuje.

Možná i proto lidé z GOG.com našli cestu přímo mezi všemi těmito přístupy a nově nabídli zdarma ke stažení Daggerfall Unity - GOG Cut. Pod tímto názvem se skrývá port Daggerfallu do enginu Unity spojený s balíkem velkého množství modifikací, který vzniká více než deset let zásluhou týmu komunitních tvůrců. Cílem tohoto ambiciózního projektu je nabídnout všem hráčům moderní zážitek z druhého dílu ságy The Elder Scrolls od Bethesdy, a to bez nutnosti stahovat ručně záplavu modifikací.

Nyní tedy stačí stáhnout si Daggerfall Unity - GOG Cut přes GOG.com nebo GOG Galaxy, nainstalovat hru a začít se toulat napříč Tamrielem. Tvůrci však upozorňují, že práce na celém projektu ještě neskončily, a tak se mohou objevit určité chyby. Proto je doporučováno často ukládat klávesou F9. Samotný Daggerfall je přitom už nějakou dobu také k dispozici zcela zdarma, takže pokud vám Daggerfall Unity z nějakého důvodu nevoní, můžete si kdykoliv stáhnout originál nejen z GOG.com, ale i ze Steamu.