Seriál Zaklínač způsobil poprask. Po jeho vydání na Netflixu stoupá počet hráčů, kteří hrají poslední Geraltovo dobrodružství. Steam nově uvádí, že Zaklínač 3: Divoký hon za poslední den hrálo v jednu chvíli 94 651 hráčů, což je o dva tisíce více než v době premiéry.

Zaklínač 3 má dobře našlápnuto k tomu, aby překonal 100 tisíc souběžných hráčů. I když se to nepodaří, tak je pro CD Projekt RED úspěch, že se Zaklínač 3 drží v TOP10 - má více hráčů než Rust, Monster Hunter: World nebo Red Dead Redemption 2.

Podle dostupných informací vyvolal seriál od Netflixu zájem o videoherního Zaklínače 3 zejména ve Spojených státech amerických. Škoda, že nemáme k dispozici čísla z konzolí PlayStation 4 a Xbox One. Místo toho ale víme, že díky seriálu vzrůstá zájem i o knížky Andrzeje Sapkowského. Není se čemu divit, když Zaklínač patří v současné době mezi nejpopulárnější seriály na streamovacích službách v USA, uvádí analytická společnost Parrot Analytics.

Šílenství kolem Zaklínače potvrzuje i Amazon, kde se nejpopulárnějším autorem stal Andrzej Sapkowski, jenž momentálně přeskočil J.K. Rowling a tím pádem je Geralt populárnější než Harry Potter.