Dobré poledne. Analytik očekává vydání Zaklínače 4. Inon Zur nahrává hudbu pro novou hru. Big Fans je nová úroveň ve Fall Guys. Microsoft chce více uspět u japonských hráčů a hodlá koupit tamní studio.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Maciej Kietliński z Noble Securities předpovídá, že Zaklínač 4 vyjde ve čtvrtém čtvrtletí roku 2025 a bude rozšířen dvěma placenými dodatečnými balíčky, které budou vycházet v rozmezí šesti měsíců. A pokud bude multiplayerový režim v Cyberpunku 2077 úspěšný, tak očekává hru více hráčů i u Zaklínače, a to na přelomu let 2026/2027.

- Když se chce, tak to jde. Insomniac Games se postarali o to, aby v remasterované PS5 verzi Spider-Mana fungovaly uložené pozice z původní hry, která na PS4 vyšla v roce 2018. Pokud tak budete hrát remaster pavoučího dobrodružství Petera Parkera (samostatně se neprodává, pouze v rámci dražší Ultimate edice Spider-Man: Miles Morales), tak můžete pokračovat v hraní tam, kde jste skončili na PS4. Jen pozor, patch vyjde 26. 11. 2020.

- Inon Zur nahrává hudbu pro novou hru. Skladatel soundtracků pro série Fallout a Dragon Age se pochlubil na Twitteru a prozradil, že jde o masivní hru pro novou generaci.

- Chtěli byste si psychologický horor The Medium zahrát na PS5? Tak to máte smůlu. Vývojáři v současné době nemají v plánu tuto verzi. Polské studio Bloober Team se soustředí na PC a Xbox Series X/S verze. Ty vznikají ve spolupráci s Microsoftem a vyjdou 28. 1. 2021. Blair Witch také nejprve vyšel pro Xbox a až později na PlayStation. Očekává se, že stejné to bude u The Medium.

- Na druhou stranu, psychologický horor Visage je v plánu na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Visage je inspirován hratelným teaserem Silent Hills od Hidea Kojimy a na nové generaci konzolí bude nejprve fungovat v rámci zpětné kompatibility. Později chtějí tvůrci využít možnosti next-genu a obě verze vylepšit.

- Big Fans. Tak to je název pro nový level, který tento týden dorazí do Fall Guys. Fanoušci se mohou těšit také na opravu chyb a problémů, stejně tak na pár nových kosmetických položek. Důležitý je také nový systém jmen na PC, vylepšená stabilita hry nebo výběr regionálního serveru.

- Na PlayStation 5 si můžete zahrát The Last Guardian při 60 snímcích za sekundu. Jde to ovšem pouze z Blu-ray verze hry. Ta digitální je uzamčena na 30fps. Ptáte se, proč tomu tak je? Fyzická PS4 verze této hry totiž vyšla bez uzamčené frekvence snímků za sekundu. Limit zavedla až první aktualizace.

- Microsoft pokukuje po japonském studiu. Americká společnost by ráda rozšířila početný zástup týmů Xbox Game Studios o další vývojový celek. Podle agentury Bloomber se Microsoft spojil s několika japonskými studii, aby vyjednal podmínky akvizice. Nevíme ale, jak námluvy skončily a o koho přesně šlo. Nicméně, je vidět snaha Microsoftu přiblížit se japonským hráčům, kde je zájem o konzole Xbox okrajový. Podle Famitsu se v zemi vycházejícího slunce v roce 2020 prodalo pouze 0,1 procenta všech Xboxu One.

Přečtěte si také: Co si zahrát za hry na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S?

- 13. 11. na Nintendo Switch vychází Bus Driver Simulator, který vytvořilo ruské studio KishMish Games. Na začátku měsíce se hra začala prodávat pro PlayStation 4 a Xbox One. Switch verze zahrnuje i všechna DLC z PC verze. S autobusem budete jezdit ve dvou skutečných městech: německém Kolíně nad Rýnem a ruském Serpukhovu.

- Na 13. 11. je naplánována aktualizace 1.62 pro Gran Turismo Sport. Kromě jiného přidá vůz Toyota GR Yaris 1st Edition RZ “High Performance” 2020, který bude ve hře k dispozici za 100 000 kreditů. Dá se předpokládat, že GT Sport obdrží také vylepšení pro PS5, ale to studio Polyphony Digital nepotvrdilo.

- Střeva Xboxu Series S. Jeden YouTube kanál se pustil do rozebrání nejmenšího Xboxu v historii a ukazuje nám, jak tahle nová generace konzole od Microsoftu vypadá zevnitř.