Amazon Game Studios přichází o významnou osobu, která se podílela na budování této společnosti. Mike Frazzini odstoupil z funkce vedoucího, aby se mohl věnovat rodině. Na vedení herní divize Amazonu se Frazzini podílel od roku 2009.

„Mike stál u počátků Amazon Games Studios a jeho vůdčí schopnosti a houževnatost pomohly vybudovat herní byznys od základů,“ píše se ve zprávě. „Naše nedávné úspěchy s hrami New World a Lost Ark jsou výsledkem dlouhodobé, na zákazníka zaměřené vize her, kterou pomáhal budovat. Jsme velmi vděční za všechny jeho zásluhy a přejeme Mikeovi vše nejlepší.“

I když se v tiskové zprávě píše o dvou velkých projektech, tak pravdou je, že Amazon Game Studios pod Frazziniho vedením nikdy nedosáhlo velkého průlomu, a to navzdory velkým investicím. Například v roce 2021 byla nová MMO hra na motivy Pána prstenů, na které Amazon pracoval ve spolupráci s Athlon Games, ukončena po sporech s mateřskou společností Tencent. Nemluvě o velmi špatné závodní hře The Grand Tour Game a zrušené bezplatné multiplayerové střílečce Crucible. O očekávaný úspěch se postaraly až tituly New World a Lost Ark.

BEZ ZKUŠENOSTÍ V HERNÍM PRŮMYSLU

Bývalý člen vedení Amazon Games Studios, který si přál zůstat v anonymitě, uvedl, že vedení herní divize pod Frazzinim trpělo z důvodu toho, že Frazzini byl interním zaměstnancem Amazonu bez přímých zkušeností v herním průmyslu.

Na co se máme těšit od Amazon Game Studios? Ve spolupráci se společností Smilegate mohou vzniknout konzolové verze Lost Arku. Dosud nebyly potvrzeny, ale pokud je to něco, co fanoušci na konzolích chtějí, tak to obě strany budou zvažovat. Takto se alespoň nedávno vyjádřil šéf vývoje Soomin Park.