Tohle je zajímavá informace. Společnost Sony měla uzavřít dohodu s NCSoft. Jihokorejské studio, které vytvořilo Lineage a vydalo Guild Wars, má připravit masivně multiplayerový titul zasazený do světa série Horizon od Guerrilla Games, informuje jihokorejský finanční web MTN.

Zpráva má pocházet od zdrojů obeznámených se záležitostmi v Sony a NCSoftu. Avšak vývoj ještě nezačal. NCSoft v současné době shání nové zaměstnance pro Project H, což má být právě Horizon. Dle všeho cílí na globální trh a je součástí snahy Sony prosadit své hry jako živé služby.

Jak dříve vysocí zástupci Sony říkali, chtějí, aby live service projekty byly v kvalitě PlayStationu a nabídly hráčům velkolepé zážitky. V tomto stylu má být vytvářen i samostatný multiplayerový projekt ve světě The Last of Us. V příštích letech chce Sony vydat alespoň 12 live service her.

Informace od MTN zapadají dohromady s inzeráty Guerrilla Games. Nizozemské studio hledá lidi pro mobilní titul. Mimo jiné vedoucího producenta, senior produktového manažera a korejského překladatele. Tak je otázkou, zda Horizon MMORPG vůbec vyjde na konzole PlayStation. Jak víme, Sony chce hrát důležitější roli také na mobilech a tabletech.

Na druhou stranu, v Guerrilla Games nejspíš vzniká ještě nějaký spin-off, takže klidně se může stát, že se dočkáme jak mobilní Horizon MMORPG, tak i online hry pro PlayStation 5 a PC. Protože do Amsterdamu loni sháněli senior manažera sociálních systémů, jehož úkolem by bylo pomoci vytvořit systémy pro multiplayerové sociální interakce a skupiny podobné cechům.

Připomeňme, že v Guerrilla už dříve plánovali kooperaci pro Horizon Zero Dawn a letošní Horizon Forbidden West, ale nakonec se rozhodli, že obě hry zůstanou čistě pro jednoho hráče.

Co je v současné době jisté, tak je vznik seriálu Horizon Zero Dawn a Horizon Call of the Mountain pro PlayStation VR2.