Zatímco na asijském trhu mají hráči poslední díl JRPG série Ys už pravděpodobně dohraný, na Západě musí fanoušci ještě čekat. Datum vydání už ale díky novému traileru známe. Je to 25. října/októbra, tedy dlouhých třináct měsíců po vydání v Asii.

Nový trailer také ukazuje záblesky z příběhu a hratelnosti. Velkým lákadlem jsou akcí nabité námořní souboje. „Konečně, Assassin´s Creed IV: Black Flag JRPG,“ píše jeden z fanoušků v komentářích. Na detailnější záběry se můžete samozřejmě podívat i na YouTube z herních videí asijské verze hry.

Ve hře také můžeme očekávat svižný soubojový systém postavený na synergii dvou hlavních postav. Protagonisty série Adola Christina a nově příchozí pirátky Karji Balty. Jde o jediné dvě hratelné postavy, hra tak opouští systém družiny, který známe z plno jiných JRPG a posledních několika dílů této značky. Dvojice protagonistů se spolu budou plavit po lokaci Obelia Gulf, inspirované francouzskou Normandií, ve snaze zničit pouto magické síly Mana, které je nedobrovolně pojí.

Ačkoliv je Ys X: Nordics jedenáctým dílem série (kromě číslovaných dílů vyšel ještě prequel „Origins“), její děj se odehrává po dvojce. Podle prezidenta studia Nihon Falcom Toshihira Kondoa je hra čistým štítem a dobrým vstupem do série. I proto, že vývojáři překopali hratelnost a soubojový systém, hra má i nový engine.

Na asijském trhu bylo Ys X: Nordics přijato velmi dobře. Skóre uživatelů na Metacritics je 8,3/10 a v magazínu Famitsu titul získal 34 bodů z 40. Jak bude hra přijatá západními hráči se dozvíme na konci října. Těšit se můžeme na verze pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Pokud si chcete sérii vyzkoušet ještě předtím, dobrým vstupním bodem je i Ys VIII: Lacrimosa of DANA, titul je například dostupný v rámci předplatného PS Plus Extra a Premium.