Hra v žádném případě neumírá, odpovídají vývojáři na spekulace, které se v poslední době šíří. Podle nich dostali tvůrci od Ubisoftu dvě nadcházející sezóny na to, aby přilákali větší počet hráčů. Jinak bude střílečka XDefiant vypnuta.

„Jsme si dobře vědomi toho, že musíme vylepšit některé prvky, například síťový kód a detekci zásahů, a také přidat rozmanitější obsah, ale zatím si hra vede dobře. Jen chceme, aby se jí dařilo ještě lépe,“ dočteme se v oficiálním prohlášení.

Větší popularity chtějí dosáhnout tím, že budou řešit obavy komunity. Ubisoft má za týmem stát a přidělil mu více zdrojů, aby mohl pokračovat ve vývoji, vylepšování a obohacování hry. Během následujících tří sezón dojde k mnoha vylepšením. V plánu je lepší systém ochrany proti cheaterům, stejně tak lepší systém postupu. Nadále platí dřívější informace: každá sezóna obohatí XDefiant o novou frakci, mapy, zbraně, vybavení a režimy.

První sezóna byla spuštěna v červenci a představila tři nové mapy, režim Capture the Flag a frakci GSK z Rainbow Six Siege. Druhá sezóna nabídne frakci Highwaymen z Far Cry New Dawn. Šlo o celostátní konfederaci záškodníků. Dále tři nové mapy, tři zbraně a nové vybavení. Zajímavostí je nový mód Bomb! a beta soukromých zápasů.

XDefiant si můžete zdarma zahrát na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.