Návštěvníci letošního ročníku akce Gamescom, která proběhne od 23. do 27. 8. v německém Kolínu nad Rýnem, se opět nebudou nudit. Mezi vývojářskými a vydavatelskými studii, která akci navštíví, bude i konzolový gigant Xbox. Zelený stánek jako obvykle potěší účastníky veletrhu řadou nadcházejících titulů, mezi nimiž budou i některé vysoce očekávané pecky.

Xbox svou přítomnost na Gamescomu ohlásil v tiskové zprávě, kde se chlubí tím, že jeho stánek bude letos dosud největší. Zájemci si budou moct vyzkoušet více než 30 her napříč 150 herními stanicemi a nejen to. Tým Xboxu láká také na řadu úžasných míst pro pořízení fotografií nebo speciálně postavené divadlo s kapacitou 300 míst.

„To fanoušci dělají z Gamescomu největší herní událost na světě a my jsme nadšeni, že vás letos můžeme přivítat na největším stánku, jaký jsme kdy na Gamescomu měli,“ píše Xbox.

V něm bude možné zhlédnout exkluzivní prezentaci týkající se mimořádného vesmírného RPG Starfield, ale také představení Forzy Motosport nebo komplexní tahové strategie Ara: History Untold z dílny studia Oxide Games. Chybět nemá ani akční adventura Towerborne, kterou si rovněž půjde zahrát.

Jak se navíc dříve spekulovalo, fanoušci si budou moct vyzkoušet vyhlížený post-apokalyptický titul S.T.A.L.K.E.R. 2 od ukrajinského GSC Game World, třetí díl populární lupičské série Payday vývojářů z Overkill Software nebo mech bojovku od FromSoftware Amored Core 6: Fires of Rubicon. Xbox dále láká na tituly Party Animals, Under the Waves, Persona 5 Tactica nebo rozšíření Cyberpunku 2077 zvané Phantom Liberty.

Stánek Xboxu vám zkrátka poskytne obrovské množství zábavy, ať už jste příznivci kteréhokoliv žánru.

Xbox také oznámil, že ve středu 23., čtvrtek 24. a pátek 25. srpna bude možné z pohodlí domova sledovat vysílání ze show, které budou probíhat přímo v Xbox stánku. Konkrétní časy budou ještě upřesněny na sociálních sítích.

Přítomnost Microsoft se dá očekávat také na Opening Night Live 2023 z produkce známého Geoffa Keighleye.