Microsoft bude mít letos na Gamescomu dosud největší a nejlákavější stánek, který má zastínit vše, co redmondský gigant dosud v Kolíně nad Rýnem prezentoval.

Podle informací serveru Insider Gaming si návštěvníci budou moci zahrát řadu očekávaných her. Mezi nimi má být post-apokalyptická akce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, závody Forza Motorsport a akční adventura Towerborne od studia Stoic, autorů trilogie Banner Saga. Osobně bych to viděl ještě na Starfield, jenž vyjde v září.

S ohledem na to, že Stalker 2 vychází nejprve na PC a Xbox Series X/S a Towerborne vydává Xbox Game Studios, tak se jejich přítomnost na stánku Xboxu přímo nabízí. Obě jsme už dříve viděli na konferencích Microsoftu. Nehledě na to, že oba tituly budou dostupné v Game Passu.

Pokud se informace potvrdí a hry budou na Gamescomu skutečně hratelné pro veřejnost, tak lze očekávat více podrobností o jednotlivých titulech. K tomu se bude hodit Opening Night Live. Prezentace z produkce Geoffa Keighleye slibuje četné světové premiéry a vzrušující oznámení.

Opening Night Live se koná 22. 8. od 20:00. Samotný veletrh Gamescom začíná o den později a trvá do 27. 8. My samozřejmě budeme na místě a přineseme vám dojmy z her a rozhovory s vývojáři.