Xbox nové generace se nezadržitelně blíží a díky tomu spousta již existujících her dostane optimalizační aktualizace, které od základu zlepší jak grafiku, tak samotnou plynulost her. Tuto možnost však chtělo využít studio The Coalition a rozhodlo se přidat do své hry Gears 5 řadu nových prvků, které osvěží jak multiplayer, tak vás možná přimějí znovu si zopakovat příběhovou kampaň. A snad tím největším překvapením je, že si v kampani budete moci vyměnit postavu Marcuse Fenixe za slavného wrestlera a hollywoodskou hvězdu Davea Bautisty. 

A dříve, než se začnete hněvat nad novým vzhledem starého hrdiny, musím vás upozornit, že tato poměrně velká změna je naprosto dobrovolná. Samotná hra se vás před spuštěním nové kampaně zeptá, zdali chcete avizovanou proměnu udělat. Pokud se tak rozhodnete, Marcus Fenix bude plně nahrazen postavou Batisty, což je bojovnické alter ego hollywoodské hvězdy, kterou můžete znát například z filmu Strážci Galaxie jako Draxe. Navíc by na něj měly všechny ostatní postavy adekvátně reagovat. Batista však není pro Gears 5 žádnou novinkou, jelikož již delší dobu si za něj můžete zahrát v multiplayeru. 

Přečtěte si také: Marvel's Spider-Man: Miles Morales s českými titulky

„Na svém Twitteru v minulosti rozjel kampaň, aby si mohl zahrát v některém možném Gears filmu, a to co děláme, je skvělý způsob, jak ho fanouškům přinést,” říká vedoucí producentka Gears 5 Zoë Curnoe pro magazín IGN. „Samozřejmě byl nadšený, když se dozvěděl, že bude součástí našeho multiplayeru a přidat ho do samotné kampaně byl prostě přirozený vývoj. Když on i fanoušci chtěli Batistu mít jako Marcuse, tak jim to můžeme umožnit.” 

Kromě změny jedné z nejdůležitějších postav se však kampaň dočká i oblíbeného New Game+. Těšit se můžete i na nové skiny pro Kait, Del, JDho a některé zbraně, zajímavé mutátory, jako jsou třeba “Velké hlavy“, nebo nové achievementy. Pro zkušené harcovníky může být zajímavé i přidání dvou nových obtížností. Při jedné z nich dokonce budete hrát pouze s jedním životem. Nová aktualizace dorazí pro Xbox Series X/S 10. listopadu/novembra po boku obou konzolí nové generace