Společnost Wargaming přichystala dvě novinky. Hráče World of Tanks láká zpět do boje novou strašidelnou sezónou, zatímco World of Warships představuje českou tvář. Tou se stal kajakář a olympionik Josef Dostál.

HALLOWEEN VE WORLD OF TANKS

Strašidelná sezóna se blíží do World of Tanks a díky nové operaci s kódovým označením Hope se hráči od 28. 10. vrátí, aby čelili drsným a znepokojivým podmínkám Mirny. V centru tohoto kdysi rušného města se skrývá tajemný příběh a je na hráčích, aby zjistili, co se přesně děje, a co je důležitější, proč. Mirny bylo kdysi obydleným průmyslovým městem produkujícím ropu. Jednoho dne se to ale všechno změnilo. Došlo k velkému incidentu, který se zdál být téměř nadpřirozený, byl vyhlášen výjimečný stav a nařízena hromadná evakuace. Toto kdysi vzkvétající město plné příslibů zpustlo. Některým statečným zvědům bylo nařízeno vydat se do Mirny, aby zjistili její tajemství, jen málo z nich se vrátilo…

Nyní jsou vytvářeny průzkumné čety až pěti tankistů, které jdou najít odpovědi na otázku: „Co se vlastně stalo v Mirny?“ Ti, kteří touží zjistit pravdu, se budou muset chopit vozidel řízených umělou inteligencí, na rozdíl od čehokoli, co lze vidět na běžném bojišti World of Tanks. Bitva se skládá ze tří fází, pokud se hraje na nejnižší obtížnost, a čtyř, pokud se hraje na střední nebo nejtěžší úrovni. Obrovský a impozantní nepřítel, Nesmrtelný, čeká na ty, kteří se postaví výzvě vyšších obtíží a dostanou se do čtvrté fáze. Pro poražení tohoto monstra potřebují všichni hráči sílu a dovednosti, ale odměny mají stát za to.

Příběh o tom, jak se toto kdysi neporazitelné zvíře stalo zranitelným, se objeví na sběratelských předmětech halloweenského eventu Reels. Předmětů je osm a každý obsahuje důležité základní informace o Nesmrtelném. Tyto položky však byly zašifrovány a hráči k jejich pochopení a odemčení budou potřebovat speciální klíče, které lze získat po celou dobu akce. Nejstatečnější velitelé, kteří dekódují všech osm předmětů a pochopí tak tuto záhadnou lokalitu, budou oceněni King Tiger (Captured), prémiovým americkým těžkým tankem úrovně VII, a také jedinečným a exkluzivním 3D stylem inspirovaným Mirny, Nox Tenebris.

Hráči se budou moci do Mirnym vypravit až do 11. 11. 2021.

A pro fanoušky mobilních tankových bitev připravil World of Tanks Blitz také akci na téma Halloween, která potrvá do 4. 11. V tomto případě musí tankisté vyhrát bitvy nebo získat mistrovské odznaky ve vozidlech úrovně IV-X, aby získali speciální komoditu Magfilms. Ta pak může být použita k odemčení úrovní, které přinesou skvělé odměny, například nový Titan Mk V. úrovně. Tanky I. a VII. úrovně Titan H-N (které obsahují experimentální brnění!), tematické kamufláže, kontejnery se zdroji a mnoho dalšího.

ČESKOSLOVENSKÝ SPECIÁL S JOSEFEM DOSTÁLEM VE WORLD OF WARSHIPS

Dnes 27. října se od 18:00 do 20:00 uskuteční netradiční stream ve World of Warships. Ke kormidlu u počítače usedne kajakář a olympionik Josef Dostál, který nejen předvede svůj talent ve hře, ale navíc divákům zodpoví jejich otázky.

Kajakář Josef Dostál je trojnásobným mistrem světa, získal bronzovou medaili z Letních olympijských her 2012 v Londýně a Letních olympijských her 2016 v Riu se čtyřkajakem. V Riu vyhrál i stříbro na singlkajaku. V Tokiu 2020 získal bronz v deblkajaku. A nyní se představuje jako streamer ve World of Warships.

„Většinu svého volného času trávím v přírodě, ale pokud si potřebuji nejvíce odpočinout, hraji World of Warships nebo několik jednoduchých her na telefonu,“ vysvětluje svůj vztah k WoWS Josef Dostál a dodává, proč má tuto hru rád: „Opravdu souvisí s tím, co miluji. Voda, lodě a dobrá strategie.“

Stream proběhne na oficiálním Twitch kanálu WoWS a půjde o úplně první streamování kajakáře Josefa Dostála. „Jsem opravdu nadšený, že to zkusím. V dnešní době je to velmi moderní, tak proč to nezkusit,“ dodává Dostál, který v průběhu svého streamu bude také komunikovat s diváky a svými fanoušky a odpovídat na jejich otázky.