U příležitosti oslav 11. výročí bezplatné hry World of Tanks připravila společnost Wargaming aktualizaci 1.14, která přináší řadu novinek, včetně československých těžkých tanků.

Linie domácích legendárních tanků bude začínat na VII. úrovni a poté na VIII. úrovni. Hráči budou moci využít funkce, které jsou pro danou linii jedinečné: výběr ze dvou děl, klasického cyklického nebo dvoustranného samonabíječe. Obě výzbroje jsou si výkonnostně i statisticky rovny (ráže, alfa a výškový oblouk), ale umožní tankistům vybrat si zbraň, jež lépe vyhovuje jejich stylu hry.

Do World of Tanks přichází ještě nová mapa. Jmenuje se Safe Have, má 1000 x 1000 metrů a je k dispozici pro náhodné bitvy. Hráče uvrhne do bitvy v Japonsku šedesátých letech minulého století. Nové bojiště má demilitarizovaný civilní přístav, který postupně vytlačuje malou rybářskou vesnici, která tam byla první. Soundtrack k této mapě je výsledkem spolupráce mezi audio týmem World of Tanks a Akiro Yamaokou, proslulým skladatelem Silent Hillu.

Dalším novým přírůstkem je polní modifikace. Ta umožňuje tankistům přesně konfigurovat svá oblíbená vozidla v závislosti na jejich preferovaných bojových rolích. Tato možnost je k dispozici pro všechna sběratelská vozidla a vozidla úrovně VI-X, vyjma tanků z půjčovny. Všechna vozidla, která mají přístup k polní modifikaci, dostanou nový parametr Role, který byl v Ranked Battles představen již dříve a vybírat lze z 15 možností

V rámci 11. narozenin World of Tanks budou hráči navíc odměněni cenami a dárky. Zatímco si tým drží karty blízko u hrudníku, vypadá to, že jeden tankista na dárky nikdy nezapomene. Hráči by měli mít otevřené oči a sledovat, co se děje ve hře.

Poslední novinkou bude představení nového režimu Topography. Ten prověří navigační schopnosti tankistů. K tomu se přidá návrat fanoušky oblíbené Frontline a mnoho dalšího.