Na začátku letošního roku mnohé navnadil filmový trailer na War Hospital. Budou stejně nadšeni poté, co se podívají na první gameplay ukázku?

Teaser nastiňující hratelnost se objevil na Future Games Show v rámci Gamescomu. War Hospital přichází s neokoukaným válečným konceptem. Hra vás zavede do roku 1917, budete součástí první světové války, ale nebudete životy ničit, nýbrž zachraňovat.

Hlavní postavou je major Henry Wells, britský zdravotník, který byl povolán do armády a uvržen do noční můry první světové války. Henry má být poslední nadějí pro nespočet vojáků na francouzské frontě.

Jako velitel polní nemocnice musíte postavit zařízení, které zraněné uzdraví, zatímco dělostřelecké granáty budou explodovat blízko vás. K dispozici budete mít skutečné vybavení z první světové války a postupně budete své nástroje a metody vylepšovat. Vaše rozhodnutí budou mít trvalý dopad.

V krátkém teaseru vidíme příjezd vojenské sanitky pod těžkou palbou do polní nemocnice, kde se doktoři pokusí vojáka zachránit. Operace má trvat pět hodin. To je ale pouze sestřih jedné části. Starší obrázky odhalily, že budete přítomni i přímo v bitvě, rozhodovat o životě a smrti a transportu zraněných, kteří mají ještě šanci. Vše bude viděno z ptačí perspektivy. Podívejte se do galerie.

War Hospital vyjde v roce 2022 na PC, PlayStation a Xbox.