Po včerejším gameplay traileru a představení sběratelské edice a dodatečného obsahu jste si dnes ráno u nás mohli přečíst/podívat se na dojmy z hraní a prohlídky Kutné Hory. Naše dojmy doplňuje detailní přes 20 minut dlouhé video od Warhorse Studios. To se zaměřuje na plnohodnotné představení Kingdom Come: Deliverance 2. V něm se vypravíme na nezapomenutelnou cestu krásným, ale krutým světem pozdního středověku v roli mladíka Jindřicha, syna kováře.

Video ukazuje úkol s hledáním dvou válečníků, Raňka a Komára, s cílem naverbovat je do vzbouřenecké jednotky, jejíž součástí je i Jindřich, který nadále prahne po pomstě za vraždu svých rodičů. S partou nadaných zločinců a násilných kořalů rozpoutáme partyzánskou válku proti Zikmundovi, uchvatiteli českého trůnu.

Jako první se Jindřich vypraví do vesnice Bylany, kde byl Raněk naposledy viděn, hrál tam v hospodě kostky. Ve vesnici se právě místní probouzejí, aby začali své každodenní činnosti. To ještě hlavní hrdina netuší, že bude Raňka vytahovat z hoven. A to doslova. Následně máme možnost podívat se na souboj pěstmi a poté i zbraněmi. Soubojový systém, který vychází ze středověkých technik, je plynulý, strhující a taktický. A také brutální. Dobrý pohyb je klíčem k úspěchu.

Video potvrzuje rovněž reakci lidí na vzhled, a dokonce i vůni Jindřicha. Z toho důvodu se dostáváme do Kutné Hory, kde se nacházejí nejlepší lázně. Dozvíme se, že ve městě žije plno nejrůznějších lidí, které můžeme potěšit, nebo podrazit. Samozřejmě nechybí všelijaké questy a dobrodružství k objevení. Například když nás někdo požádá, abychom mu pomohli. I když ve skutečnosti nás chce jen okrást…

Ve světě si všichni lidé žijí svým vlastním životem. Má jít o nevídaně reaktivní a uvěřitelný středověký svět. Ať už uděláte cokoliv, bude to mít následky, které pocítíte. Například dlouhé smlouvání se zelinářem o ceně povede k tomu, že se na vás naštve a vy můžete na nějakou slevu zapomenout. Dokonce žebrák bude pyšně nosit věci, které jste mu darovali. Nebo když zabijete hostinského, tak jeho manželka bude plakat před svým domem, až pojedete/půjdete kolem. Takže je pouze na vás, zda Jindřich bude dobrák, nebo padouch. Ve videu je ukázka toho, co všechno jako ten neodpornější Jindřich můžete dělat. A jak už bylo řečeno, bude to mít následky.

Máme možnost vidět menu u obchodníka, stejně tak kradmý pohyb s průzkumem zříceniny s bandity, které Jindřich potichu zneškodní. Na více se už podívejte sami ve videu.

Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde 11. 2. 2025 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Ve hře bude český dabing.