Po zveřejnění prvních záběrů z hraní přicházejí informace o dodatečném obsahu Kingdom Come: Deliverance 2.

Jako první tady máme potěšující zprávu pro všechny PC hráče, kteří chtějí krabicovku. Dosud to vypadalo, že fyzicky budou pouze verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Od dnešního dne však máme potvrzenou i krabicovku PC verze.

V rámci bonusu za předobjednávku obdrží všichni hráči bonusový úkol The Lion’s Crest. Za jeho splnění získáte sadu brnění a zbraní slavného rytíře Bruncvíka: dřevcovou zbraň (železná zbraň nasazená na dlouhé tyči), dýku, celou plátovou zbroj a ochranný a ozdobnou pokrývkou pro vašeho věrného koně. Na sadě vyniká český erb s bohatým vínovým a zlatým zdobením. Z popisu to zní podobně jako Treasures of The Past DLC u prvního Kingdom Come: Deliverance.

Kromě standardní edice s bonusovým předmětem Lion’s Crest je v nabídce Gold Edition. Ta obsahuje navíc Expansion Pass a Gallant Huntsman’s Kit. Expansion Pass vám v budoucnu zaručí tři rozšíření a bonusový odemykatelný obsah Shields of Seasons Passing, který je k dispozici od prvního dne. Ten vám umožní přizpůsobit si štít.

Gallant Huntsman’s Kit obsahuje loveckou čepici svatého Huberta (patron myslivců), kuši řecké bohyně lovu Artemis a elegantní lovecký plášť biblického Nimroda, jenž je charakterizován jako bohatýrský lovec před Hospodinem.

Pro opravdové fanoušky je tady sběratelská edice. Ta obsahuje vše výše zmíněné a k tomu sošku hlavního hrdiny Jindřicha ze Skalice a věrného oře Šedivky (30 cm), exkluzivní látkovou mapu uliček Kutné Hory, sadu smaltovaných odznáčků Coats of Valor, ikonický dopis naděje, který byl svěřen siru Janu Ptáčkovi, a sadu sběratelských karet King's Rebels.

Co se cen týče, tak 1530 Kč (60 eur) Day One Edition pro PC a 1785 Kč (70 eur) verze pro konzole. Gold Edition bude za 2040 Kč (80 eur) na PC a 2295 Kč (90 eur) na konzolích. Collector's Edition má jednotnou cenu 5100 Kč (200 eur).

Ve Warhorse Studios měli Kingdom Come: Deliverance 2 vytvořit tak, aby si ho zahráli nejen dlouholetí fanoušci, ale také úplní nováčci. Hra nás vrací do napínavého světa středních Čech v 15. století v okamžiku, kdy skončil první díl. Hráči se tak ocitnou v kůži Jindřicha, neochvějného syna kováře, jenž se zaplete do bouřlivého příběhu o pomstě, zradě a objevování sebe sama.

„V tomto strhujícím pokračování se budou hráči pohybovat po pečlivě vytvořené středověké krajině od skromné venkovské kovárny po velkolepé královské dvory, a přitom se budou muset orientovat ve zrádných vodách království rozervaného na kusy občanskou válkou,“ dodává tisková zpráva.

OBAL DAY ONE A GOLD EDIC HRY